TERUG
Liturgisch jaar
Vier verschillende veertigdagentijdkalenders
Vier verschillende veertigdagentijdkalenders
Vandaag begint de veertigdagentijd. Om deze tijd bewust te beleven, zijn veertigdagentijdkalenders een handig hulpmiddel. We zetten er vier voor u op een rij.

 Drie van gemeenten van de Protestantse Kerk: Eibergen, Zeist en Papendrecht. De vierde is van Kerk in Actie.

Ontvang dagelijks een mailtje met inspirerende teksten en beelden‘Laat je door Eveline en Marga inspireren’, kopte Berkelland Nieuws om deze mailservice van ds. Eveline Struijk (predikant van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken) en Marga Peters (pastoraal werker van de parochie HH Twaalf Apostelen) onder de aandacht te brengen. "Ze kunnen je ondersteunen, om zo je eigen zoektocht te verdiepen", aldus het oecumenisch ingestelde duo. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Freek ten Berge door te mailen naar: oikomeneachterhoek@gmail.com.

 

Haak aan bij de online community www.40dagentijd.org Veertig dagen een een online impuls via http://www.40dagentijd.org/. Lees, reageer en doe mee. Volgens de initiatiefnemers van de Noorderlichtgemeente in Zeist is de site voor iedereen die de 40dagentijd wil gebruiken om aandacht te geven aan iets anders dan gewoonlijk. Dit is het vijfde jaar dat deze gemeente dit organiseert. Volg de 40 dagen-bijbelstudie naar het boek RechtersDe Morgenstergemeente in Papendrecht heeft voor deze veertigdagentijd een Bijbelstudie geschreven gebaseerd op het Bijbelboek Rechters. Volgens de initiatiefnemers is ‘op enkele grote namen -zoals Simson en Gideon- na, dit bijbelboek relatief onbekend. En dat terwijl de verhalen van de Rechters met weinig moeite naar het heden kunnen worden vertaald’. Nieuwsgierig geworden naar het Bijbelboek Rechters?

 

Ga naar https://40dagenrechters.wordpress.com Download de veertigdagentijd app van Kerk in ActieIedere dag in de veertigdagentijd een mooie tekst ontvangen via mobiel of tablet? Download de Kerk in Actie app. Een app met inspirerende teksten gedurende de veertigdagentijd die helpt om bewust toe te leven naar Pasen. Centraal staat de Kerk in Actie veertigdagentijdcampagne 'Onvoorwaardelijke liefde.> iPhone?

Download de app hier> Android telefoon?

Download de app hier ...bericht nr. 19609 :  geplaatst op 15-02-2018 en 281 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken