TERUG
Liturgisch jaar
Pastoor en dominee zetten samen askruisje op 14 febr. 2018
Binnenstadskerken
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-02-14)
Pastoor en dominee zetten samen askruisje. op 14 febr. 2018

Pastoor en dominee zetten samen askruisje 
 
 
 


Locatie:

't Zand 13, Amersfoort
Oudkatholieke kerk St. Joris op 't Zand
Amersfoort

Vier Amersfoortse kerken beginnen de veertigdaagse vastentijd met een gezamenlijke viering van Aswoensdag. Een traditie in wording, die goed blijkt aan te slaan: tweemaal eerder was de kerk tot de laatste plaats bezet. De gemeenschappelijke viering vindt plaats op 14 febr.om 19:30 uur in de oudkatholieke kerk St. Joris op 't Zand ('t Zand 13).

 

 

Soberheid, solidariteit, spiritualiteit

Veel gelovigen besluiten om zich in de veertigdagentijd te onthouden van bepaalde luxeartikelen of verstrooiing (bijv. alcohol, vlees, sociale media, televisie), zich actief in te zetten voor hulpbehoevende medemensen en zich extra toe te leggen op stilte, gebed en studie. Kortom: soberheid, solidariteit en spiritualiteit.

 

Oecumene

De rooms-katholieke geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius en de oudkatholieke parochie van de H. Georgius vieren Aswoensdag al sinds de jaren '90 gezamenlijk. I

Omdat een uitnodiging aan andere kerken twee jaar geleden erg goed aansloeg, zijn sinds vorig jaar ook twee andere kerken aangeschoven: de Amersfoortse Zwaan (lutherse kerk) en de protestantse Bergkerk.

 

 

 

 bericht nr. 19569 :  geplaatst op 03-02-2018 en 365 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken