TERUG
Diaconaat
Boekpresentatie Diaconaal doen doordacht op 2 febr. 2018
Bergkerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-02-02)
Boekpresentatie Diaconaal doen doordacht
Op 2 febr. 2018 in de Bergkerk

Boekpresentatie Diaconaal doen doordacht


Datum: vr 2 feb 2018 10:00 - 14:00

Locatie: Bergkerk, Amersfoort  |  Plaats: Amersfoort, Nederland

Op vrijdag 2 februari 2018 wordt Diaconaal doen doordacht gepresenteerd. Deze presentatie vindt plaats in de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC te Amersfoort, tel. 033-4617917

Diaconaal doen doordacht is een:

- Oecumenisch Handboek Diaconiewetenschap
- Met bijdragen van deskundige auteurs uit het brede spectrum van de kerken
- Biedt een actuele theoretische basis

Diaconaal doen doordacht is bedoeld voor hen die beroepsmatig of wetenschappelijk diaconie (be)studeren, voor hen die actief werkzaam zijn in een diaconale functie en voor de bredere kring van diaconaal geïnteresseerden. 

Het boek is geschreven door de redactie Handboek Diaconiewetenschap en enkele aangezochte auteurs. Het initiatief lag mede bij de Diaconale Studiekring en het landelijk bureau DISK. Diaconaal doen doordacht voorziet in een behoefte bij de theologische en kerkelijke (ambts)opleidingen. 

Interessant is dat Diaconaal doen doordacht - Handboek Diaconiewetenschap de nadruk legt op tien praktijkbeschrijvingen, die een inkijk geven rond de diaconale praktijk. De tien verhalen zijn een voorbeeld van hoe thans diaconie en diaconaat zicht ontwikkelt, zich presenteert en uitgevoerd wordt. Het eerste deel opent met een inleiding op diaconie en geeft een speciale plaats aan verzoening binnen diaconaat. Het tweede deel bevat reflecties op de tien praktijkbeschrijvingen waarin gekeken wordt naar de maatschappelijke context, de organisatie en het diaconaal handelen. Het derde deel sluit af met theologische leerpunten die naar voren komen uit de tien praktijkbeschrijvingen. 

De redactie bestaat uit drs. Hub Crijns, drs. Ellen Hogema, dr. Trinus Hoekstra, dr. Lútzen Miedema, dr. Herman Noordegraaf, Ploni Robbers- van Berkel, drs. Herman van Well, dr. Jozef Wissink en dr. Hanneke Arts-Honselaar (eindredactie).

Programma

10.00-10.30 uur: 

Zaal open, inloop met koffie en thee

10.30-10.40 uur: Opening en welkom door Ellen Hogema, voorzitter van de redactie
   
10.40-11.00 uur: Inleiding door Lútzen Miedema, lid van de redactie, over geschiedenis, waarom en inhoud van drie handboeken diaconiewetenschap
11.00-11.20 uur: Herman Noordegraaf en Jozef Wissink gaan in op de tien praktijkverhalen uit Diaconaal doen doordacht en de methodologische reflecties van de redactie daaromheen. 
   
11.20-11.45 uur: Koffie/thee en krentenbol
   
11.45-12.05 uur: Sake Stoppels, universitair Docent Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit reageert of Diaconaal doen doordacht ons verder brengt in de diaconiewetenschap.  
12.05-12.25 uur:  Hub Vossen, Aalmoezenier van Sociale Werken Bisdom Roermond reageert of Diaconaal doen doordacht ons verder brengt in het diaconale doen.
12.25-12.30 uur: Aanbieden van Diaconaal doen doordacht aan drie mensen die het polsstokje van diaconiewetenschap verder dragen: Erica Meijers (universitair docent diaconaat PThU), Jorge Castillo Guerra (universitair docent empirische en praktische religiewetenschap Radboud Universiteit) en Verry Patty (justitiepastor, predikant van de Moluks Evangelische Kerk, docent Moluks Theologisch Seminarie).
   
12.35-12.55 uur: Panelgesprek o.l.v. Ellen Hogema, voorzitter van de redactie
12.55-13.00 uur: Afsluiting
   
13.00-14.00 uur: Napraten met hapje en drankje, boekverkoop

 

Aanmelding

Aanmelden is nodig, in verband met catering. Graag vóór 25 januari 2018. Aanmelden voor de boekpresentatie kan alleen per e-mail via info@disk-arbeidspastoraat.nl  of per post. Voor de post kunt u gebruik maken van de aanmeldingsstrook in de uitnodiging. S.v.p. in een gefrankeerde envelop sturen aan landelijk bureau DISK. Deze uitnodiging is tevens het programma. U ontvangt geen bevestiging van deelname. 

 

INFORMATIE


bericht nr. 19533 :  geplaatst op 22-01-2018 en 419 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken