TERUG
Oecumene
Broeder Alois (Taizé) roept jongeren op tot zorg voor de aarde
OrganisatiesBuitenland
Broeder Alois (Taizé) roept jongeren op tot zorg voor de aarde


Een 20.000-tal jongeren heeft tussen Kerstmis en Nieuwjaar in Bazel deelgenomen aan de Europese ontmoeting van de oecumenische gemeenschap van Taizé.

Broeder Alois, de prior van de oecumenische gemeenschap van Taizé, heeft de naar schatting 20.000 deelnemers uit 45 landen aan de Europese jongerenontmoeting in het Zwitserse Bazel opgeroepen tot meer solidariteit en zorg voor de aarde. In tijden van nood hebben mensen onze solidariteit nodig. Versterk de solidariteit over de grenzen heen.

Broeder Alois vroeg onder meer meer zorg voor de natuur: Laten wij gehoor geven aan de roep van de aarde. Namens alle aanwezigen roep ik de politieke en economische leiders op tot meer inspanningen om de armoede te bestrijden en het milieu te beschermen. Daarvoor zijn er voldoende financiële middelen aanwezig.

Bron: VaticanNews

Oecumenische viering met de broeders van Taizé in Bazel © TaizéOecumenische viering met de broeders van Taizé in Bazel © Taizé

jongeren in gesprek © Taizéjongeren in gesprek © Taizé

20.000 jongeren namen deel aan Europese ontmoeting van de oecumenische gemeenschap van Taizé © Taizé20.000 jongeren namen deel aan Europese ontmoeting van de oecumenische gemeenschap van Taizé © Taizé

Avondwake in de beurshallen in Basel © TaizéAvondwake in de beurshallen in Basel © Taizé
bericht nr. 19511 :  geplaatst op 15-01-2018 en 169 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken