TERUG
Kerkconcert
Nieuw concert van jubilerend Bach Consort Nijkerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-02-03)
Nieuw concert van jubilerend Bach Consort Nijkerk

Bach Consort Nijkerk

Het nieuwe jaar is voor Stichting Bach Consort Nijkerk goed begonnen, want het is feest! Dit jaar bestaat Bach Consort Nijkerk vijf jaar. In die eerste vijf jaar kan het Nijkerkse Consort onder leiding van Falco van Loon terugkijken op een zeer succesvolle serie concerten waar veel muziekliefhebbers van genieten.

Het is Bach Consort Nijkerk gelukt om haar concerten op een laagdrempelige manier aan te bieden waar niet alleen vaste bezoekers vertrouwd mee zijn geraakt, maar waarmee ook steeds meer nieuwe bezoekers aangetrokken worden.

Reden genoeg voor het Consort om groots uit te pakken in 2018. Zo staat in september een speciaal en avondvullend jubileumconcert gepland.   

Op zaterdag 3 februari  wordt ‘Dixit Dominus’ van G.F. Händel uitgevoerd, een groots en uitdagend werk voor vijfstemmig koor en solisten. In acht afwisselende delen heeft Händel de tekst van psalm 110 ‘De Heer sprak tot mijn Heer’ vakkundig op muziek gezet.

Naast ‘Dixit Dominus’ staat cantate 84 ‘Ich bin vergnügt mit meinem Glücke’ van J.S. Bach op het programma, een solocantate voor sopraan die gezongen wordt door Heleen Koele. Heleen is een veelgevraagd soliste en zingt daarnaast o.a. in het Nederlands Kamerkoor. De andere solisten voor dit concert zijn; Maria Valdmaa – sopraan,  Janneke Vis – alt, Roelof Polinder – tenor en Jasper Schweppe – bas.

 

U bent van harte welkom op 3 februari  om 16.15 uur in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36 voor dit prachtige concert. Na afloop wordt u een drankje aangeboden om nog even na te genieten. Vrije toegang, collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Meer informatie vindt u op: www.bachconsortnijkerk.nl

 

 

 bericht nr. 19510 :  geplaatst op 15-01-2018 en 321 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken