TERUG
Kerkconcert
Medio 2018 en 2019 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar.
DORDRECHT / SLIEDRECHT - Medio 2018 en 2019 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2018 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther.

Afbeelding bij nieuwsitem 'Groot Reformatiekoor bereidt zich voor op Concert in Grote Kerk'Groot Reformatie Koor in de Doelen (Bron foto: Groot Reformatie Koor) 
12jan 

Groot Reformatiekoor bereidt zich voor op Concert in Grote Kerk


In 2018 wordt de synode van Dordrecht herdacht en in 2019 de Reformatie in Zwitserland. Het hele project wordt ondersteund door stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de Doelen te Rotterdam, de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht.

Het Groot Reformatiekoor zingt een repertoire dat geschikt is voor een groot koor in vier repetities. Voor het nieuwe seizoen komt er 100% nieuw repertoire met psalmen uit verschillende landen en culturen (o.a. Taizé, Duitsland, Engeland en Israël) aangevuld met hartverwarmende en nieuw gecomponeerde liederen én een knipoog naar klassiek.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Voor dit project is het koor nog op zoek naar koorleden. Ze hopen op 500 koorleden voor 500 jaar reformatie Zwitserland. Er zijn al veel aanmeldingen, maar er mogen nog wat leden bij. In april 2018 hopen deze repetities van start te gaan. In 2019 maken ze een koorreis naar Israël.

Voor leden en belangstellenden in de Drechtsteden kan er onder andere in de volgende plaatsen en regio’s worden gestudeerd:

- Amersfoort en Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg;
- Krimpen aan den IJssel o.l.v. Arie van der Vlist;
- Middelharnis o.l.v. Marinus van Slooten.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties.

Aanspreekpunten koor:
Klaas-Jan Roggeveen
info@reformatiekoor.nbericht nr. 19507 :  geplaatst op 13-01-2018 en 252 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken