TERUG
Migranten
Asielzoekerscentrum Amersfoort zoekt vrijwilligers
Org.Amersfoort
Asielzoekerscentrum Amersfoort zoekt vrijwilligers

  • Elri van Dijk 


AMERSFOORT Het azc Amersfoort aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort zoekt nieuwe vrijwilligers. De vrijwilligers zijn betrokken bij taallessen en recreatieactiviteiten, maar ook bij het wegwijs maken in de nieuwe omgeving. Vrijwilligers maken het verblijf van bewoners aangenamer. Op dit moment zijn er ruim twintig vrijwilligers betrokken bij azc Amersfoort. Er wonen ongeveer driehonderd bewoners.

 

 

 

 

 

Het COA werkt met mensen in een kwetsbare positie. Daarom hebben vrijwilligers, net als medewerkers, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Het COA vergoedt de kosten van het verkrijgen van de VOG. Voor alle medewerkers, maar ook voor vrijwilligers geldt bovendien de COA Gedragscode waarin bijvoorbeeld bepaald is dat zij geen privécontacten hebben met bewoners

 

 

AZC AMERSFOORT In dit azc verblijven vooral uitgeprocedeerde gezinnen. Zij worden voorbereid op en geholpen bij terugkeer naar het land van herkomst. Zij hebben geen verblijfsvergunning gekregen en zijn geen vluchteling zoals bedoeld in het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties.

 

Voor informatie: azcAmersfoort@coa.nl of tel. 088-7159200.

 

 

 

 bericht nr. 19502 :  geplaatst op 11-01-2018 en 221 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken