TERUG
Evenementen
Meer wandelaars mee met Gilde Amersfoort
Org.Amersfoort
Meer wandelaars mee met Gilde Amersfoort
Ook in Amersfoort met zijn vele kloosters en kerken in de binnenstad is daar nog het nodige van te zien.

  • Bezoekers Koppelpoort

    Gilde Amersfoort 


In 2017 hebben weer meer wandelaars deelgenomen aan een stadswandeling of een beklimming van de Onze Lieve Vrouwe Toren van Gilde Amersfoort. In totaal ging het om 18.867 wandelaars, dat is 3% meer dan in 2016. Het Gilde is blij met deze ontwikkeling. Er is nog steeds groeiende belangstelling voor het monumentale middeleeuwse erfgoed in de binnenstad van Amersfoort. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal wandelaars groeit. 

 

 

Iets meer dan de helft van alle wandelaars met Gilde Amersfoort heeft deelgenomen aan een stadswandeling die zij vooraf hebben geboekt (bijvoorbeeld familie of vriendengroep, of bedrijfsuitje) of voor een stadswandeling op aanloop. Dat zijn rondleidingen door de middeleeuwse binnenstad die het Gilde het hele jaar door op vaste tijden organiseert, waarvoor men niet vooraf hoeft te reserveren. De route voert onder andere langs de beroemde Muurhuizen en de Koppelpoort.

 

Er was in 2017 ook veel belangstelling voor de beklimming van de Onze Lieve Vrouwe toren. Zo'n 25% van alle deelnemers koos daarvoor. Ongeveer 10% bracht speciaal een bezoek aan de Koppelpoort. 

 

Het Gilde heeft in 2017 ook extra wandelingen georganiseerd in het kader van '100 jaar de Stijl'. Honderden wandelaars hebben met deze wandeling meegelopen die een beeld schetst van Amersfoort in de jeugd van Piet Mondriaan, de beroemde schilder die in Amersfoort is geboren. Het Gilde gaat vanwege het succes door met deze wandeling. 

 

Ook hebben honderden wandelaars deelgenomen aan de 'Reformatiewandeling' die in 2017 is georganiseerd vanwege het 'Lutherjaar'. Het was 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg had gespijkerd tegen misstanden in de Katholieke Kerk. Ook in Amersfoort met zijn vele kloosters en kerken in de binnenstad is daar nog het nodige van te zien.

 

Het Gilde verwacht ook in 2018 weer een groei van het aantal wandelaars.

 

Gilde Amersfoort is een organisatie van vrijwilligers, met in totaal circa 65 deskundige gidsen en 15 kantoormedewerkers, die hun kennis en ervaring op het gebied van het cultureel historisch erfgoed in de binnenstad van Amersfoort delen met belangstellenden via stadswandelingen en rondleidingen. 

 

Meer informatie: Hans van Harten, secretaris Gilde Amersfoort, +316 53392344.

 

 

 

 

 


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 08 jan 2018
bericht nr. 19496 :  geplaatst op 08-01-2018 en 182 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken