TERUG
Kerkdiensten
Gespreide kerstvieringen voor alle leeftijden
St Joseph
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-12-24)
Gespreide kerstvieringen voor alle leeftijden
Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven het Kerstfeest te vieren, heeft de St. Josephkerk in Hooglanderveen-Vathorst gekozen voor een uitgekiende leeftijdsopbouw in de vieringen. Zo is er op kerstavond 24 december en eerste kerstdag 25 december voldoende ruimte voor alle kerstgangers.


De allerkleinsten (tot 7 jaar) en hun mama’s /papa’s /oma’s /opa’s vieren als eerste het kerstfeest (24 december om 17.00 uur). In een half uur leven de kinderen naar het grote moment dat het kindje Jezus in de kribbe wordt gelegd.


De traditionele familieviering, de ‘herdertjesmis’ om 19.00 uur, is een viering speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. Het Kinderkerstkoor zingt met alle aanwezigen bekende en onbekende kerstliederen. Het verhaal van een muzikale herdersjongen staat centraal. 


En de ultieme kerstnachtviering begint om 22.00 uur, met warme (samenzang-)kerstliederen, verhalen en het kaarslicht bij de kerststal. Het Gemengd Koor zingt de sterren van de hemel en gesterkt door de verhalen die
ftp://KER:@kerkpleinamersfoort.nl/kerk/joseph/Img/KerststalJosephkerk.jpg verteld worden, ga je zelf naar de kerststalom jouw wensen bij het kind Jezus neer te leggen. Kies voor deze viering als je kinderen ouder zijn dan 12 jaar of als je net wat meer rust zoekt. 


Na de drukte van de nacht volgt de gemoedelijke kerstviering op 25 december om 11.00 uur. Een feestelijke eucharistieviering met muzikale ondersteuning van de Oecumenische Cantorij Oorsprong. 
Hoe gaat het verhaal eigenlijk verder? Wat gebeurt er na de kerstnacht in Bethlehem?

Pastor Roderick Vonhögen doet het graag voor je uit de doeken! 
En tot slot kun je eerste kerstdag van 15.00 tot 16.00 uur even de benen strekken of gezellig met je (klein-)kinderen een bezoekje brengen aan de kerststal in de kerk. Een kaarsje opsteken en het kersthuisje op het kerkplein bezoeken. Het maakt Kerstmis compleet!

 

 

 bericht nr. 19455 :  geplaatst op 19-12-2017 en 255 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken