TERUG
Kerkconcert
NIEUWJAARSCONCERT op 1 januari 2018
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2018-01-01)
NIEUWJAARSCONCERT op 1 januari 2018

NIEUWJAARSCONCERT

Op 1 januari verzorgt Rien Donkersloot een nieuwjaarsconcert waarin muziek

van Bach ten gehore wordt gebracht.

Aanvang: 15.30 uur. Toegang: 8 euro, tot 21 jaar gratis.

 

 


Nieuwjaars-Bachconcert in de St.-Joriskerk  

 

AMERSFOORT – Op maandagmiddag 1 januari 2018 om 15.30 uur geeft Rien Donkersloot het traditionele nieuwjaarsconcert. Zoals gebruikelijk, is ook nu het programma volledig gewijd aan werken van Johann Sebastian Bach.


De hoofdorganist van de kerk heeft een aansprekend programma samengesteld met werken die enerzijds een wat ‘luchtiger toets’ hebben (w.o. de aria “Bist du bei mir” en een deel uit een vioolconcert) en anderzijds monumentaliteit uitstralen.
Rien opent het concert met het monumentale Preludium en Fuga in b klein BWV 544. Het werk heeft een sterk dramatisch karakter; duidelijk is, gezien de rijpheid van het werk, dat Bach dit werk op latere leeftijd in Leipzig componeerde. 
Vervolgens klinken een tweetal van de zgn. Schübler choräle, waaronder het bekende koraal “Wer nur den lieben Gott lässt walten”.


Bach interesseerde zich ook voor werken van tijdgenoten en arrangeerde diverse stukken voor orgel. Zo is het concerto in Es vermoedelijk een arrangement van een orkestwerk, waarvan de componist niet bekend is. Naast dit concerto speelt Rien het lichtvoetige trio over “AlleinGott in der höh sei’ Ehr” uit de Leipziger Choräle.
Het programma zal worden afgesloten met het virtuoze preludium en fuga in G BWV 550; In het preludium is een glansrol weggelegd voor het pedaal. De fuga heeft een zeer dansant en energiek karakter.

 

Het concert begint om 15.30 uur

De toegangsprijs is  € 8,00. Tot 21 jaar gratis entree.


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 22 nov 2017
bericht nr. 19405 :  geplaatst op 03-12-2017 en 320 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken