TERUG
Kerkgebouw
Feestelijk openingsweekend voor nieuw gebouw Kruispunt Vathorst
Kruispunt Vathorst
Feestelijk openingsweekend voor nieuw gebouw Kruispunt Vathorst
AMERSFOORT Kruispunt, de kerk in Vathorst, neemt in het weekend van 9 tot 12 november het nieuwe pand aan de Terschellingkade 22 officieel in gebruik. Het nieuwe gebouw, is 'open voor jou'. Dat is het uitnodigende gebaar dat Kruispunt in Vathorst en Amersfoort-Noord wil maken.

  • Kruispunt  

In het speciale openingsweekend is Kruispunt dan ook het hele weekend open met verschillende activiteiten voor heel Vathorst. Gedragswetenschapper Ben Tiggelaar verzorgt de kick-off met een seminar over 'Een Nieuw Begin'. Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij de officiële openingsceremonie op vrijdagmiddag en zal spreken over de maatschappelijke rol van een kerk in een woonwijk. Zaterdag is er een levendig Open Huis voor alle buurtbewoners met rondleidingen en veel activiteiten voor kinderen en jongeren. Op zondag is iedereen welkom in de kerkdiensten met voorganger Ron van der Spoel en muziek van de Kruispuntband. Volop gelegenheid voor Vathorsters dus om elkaar te ontmoeten en het gebouw te bekijken. Het complete programma is ook te lezen op www.kruispuntvathorst.nl/open.

 

 

Na vijftien jaar van kerkdiensten houden in verschillende gebouwen in Vathorst, heeft Kruispunt nu een eigen gebouw. Dit nieuwe gebouw betekent een nieuwe fase in het samen gemeente-zijn. Kenmerkend aan het gebouw is de grote hoeveelheid glas dat zorgt voor openheid en transparantie. De architectuur is informeel en dit is ook terug te zien in het interieur. In de grote ruime entree is een grand café, er zijn diverse ruimtes en een groot balkon. De kerkzaal biedt plaats aan ongeveer vijfhonderd gasten.

 

 

 

BEN TIGGELAAR Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 25 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Tijdens deze avond spreekt hij over de belangrijkste wetenschappelijke inzichten rond verandering en over zijn eigen ervaringen op dit gebied. Veel mensen dromen van een nieuw begin. Maar brengt dat ons ook wat we ervan verwachten? Of blijven we toch gewoon wie we zijn en komen we eigenlijk nooit echt verder? Tiggelaar biedt deze avond belangeloos aan, ondernemende Vathorsters kunnen zich gratis opgeven.

 

De officiële opening van het gebouw vindt plaats op vrijdagmiddag, van 15.00 tot 16.30 uur, in aanwezigheid van de burgemeester, architect, aannemer, bouwcommissie, gemeenteleden en buurtbewoners. Na afloop is er een borrel en gelegenheid het pand te bekijken.

Op zaterdag houdt Kruispunt van 10.00 tot 16.30 uur een open huis. Koffie en gebak staan klaar, er is live muziek, een informatiemarkt en volop gelegenheid het nieuwe gebouw te bekijken.

 

 

JONGERENPROGRAMMA Tijdens het Open Huis is er een gratis middagprogramma speciaal voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Kinderen kunnen een Sint Maartenlampion knutselen, er is 'muziek op schoot' voor de kleinsten, schminken, een springkussen, toneelspelen, schilderen, proefjes doen en nog veel meer.

 

Aansluitend op het kinderprogramma is er in de namiddag een feest voor tieners (groepen 7/8 en klassen 1/2). Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn zij welkom in het nieuwe gebouw om gratis te lasergamen, een workshop DJ of Zandkunstenaar te volgen en tussendoor wat te eten.

 

De feestelijke zaterdag wordt afgesloten met een optreden van rap-formatie De Rechtstaat, speciaal voor jongeren van 14 tot 25 jaar. De band De Rechtstaat bestaat uit Michaël Gabriël (rapper) & Chesron Sminia (zanger). Met een combinatie van elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven staan zij garant voor een onvergetelijke avond.

 

 

 

DIENSTEN Zondagochtend spreekt voorganger Ron van der Spoel om 9.00 en 11.00 uur voor kerkleden en buurtgenoten over Een Nieuw Begin. De muziek wordt verzorgd door de Kruispuntband.

 

 

 


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 18 okt 2017
bericht nr. 19266 :  geplaatst op 18-10-2017 en 261 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken