TERUG
Kerkconcert
Trompet en Orgel in concert op 27 okt. 2017
de Kandelaar
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-10-27)
Trompet en Orgel in concert op 27 okt. 2017


Datum:

vrijdag 27 oktober 2017, 
20:00 tot 21:15
 
Locatie:
Heiligenbergerweg 64, Amersfoort
De Kandelaar
Amersfoort

Op vrijdag 27 oktober a.s. geven Piertje Feenstra en Wietse Meinardi een concert op trompet en orgel in De Kandelaar in Amersoort. 

 

Het duo speelt een fris en toegankelijk programma met zowel werken uit de barok als werken uit deze tijd. Er klinkt o.a. muziek van Bach, Händel, Buxtehude en Viviani, maar ook (soms swingende) werken van Wammes, Delerue, De Klerk en Toon Haagen. Werken voor orgel en trompet worden afgewisseld met orgelsolowerken. 

Omdat het op 31 oktober 500 jaar geleden is dat Luther zijn beroemde stellingen in Wittenberg op de deur van de kerk publiceerde klinken er enkele fraaie bewerkingen van Luther-liederen van Bach en Böhm. Ein feste Burg ontbreekt uiteraard niet. Aan een ander jubileum wordt ook even aandacht besteed: het is 100 jaar geleden dat de componist/organist Albert de Klerk werd geboren. 

Wietse en Piertje zullen tussen de stukken door wat vertellen over de muziek. De ambiance in de kerk nodigt daartoe uit: het publiek zit in een kring om het fraaie Leeflang orgel heen.

 

toegang vrij, na afloop collectebericht nr. 19261 :  geplaatst op 17-10-2017 en 203 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken