TERUG
Kerkdiensten
'In iedere provincie kerk van DoorBrekers'
DoorBrekers
'In iedere provincie kerk van DoorBrekers'


BARNEVELD ,,Het is onze langetermijnvisie om in iedere provincie een gemeente te stichten. Uiteindelijk is ons doel dat iedereen in Nederland binnen een half uur in een DoorBrekers-kerk kan zijn." Dat meldt DoorBrekers-oprichter en voorganger Peter Paauwe in een persbericht van de Barneveldse christengemeente.

Aanstaande zondag start DoorBrekers met diensten in de regio Drechtsteden, de vijfde locatie naast Barneveld, Amersfoort, Goes en Zwolle. Waarom nog een kerk in een regio met al veel kerken? ,,In ieder gebied, of het nu de Biblebelt is of daarbuiten, hebben mensen Jezus nodig. Er zijn genoeg mensen in de regio Drechtsteden die Jezus nodig hebben. Zelfs in Barneveld gaat vijftig procent van de mensen niet of niet meer naar de kerk. Een nieuwe kerk trekt geen betrokken en gezonde leden van andere kerken, maar wel mensen die in 'kaartenbakken' zitten en om welke reden dan ook thuis zitten. Ik hoorde recent iemand zeggen dat zeventig procent van de christenen niet meer naar de kerk gaat."
BUITEN BIBLEBELT 
Paauwe blijft ambitieus: ,,We willen met DoorBrekers stappen blijven zetten, kerken planten en meer mensen bereiken met het goede nieuws. Persoonlijk ervoer ik al enkele jaren een warm hart voor een kerk in de regio Drechtsteden. Maar zo heb ik meerdere regio's op mijn hart. We onderzoeken deze plekken en kijken of er deuren open gaan. Of we ook buiten de Biblebelt actief worden? Ik denk het wel. We zitten niet vast aan de Biblebelt.'' In 12,5 jaar tijd groeide DoorBrekers volgens Paauwe van veertig volwassenen en veertig kinderen in een schoolaula uit naar tweeduizend mensen over vijf locaties en een eigen multifunctioneel gebouw in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. 

 

 

 

 


bron: Barneveldse Krant uitgave: 15 sep 2017
bericht nr. 19154 :  geplaatst op 15-09-2017 en 179 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken