TERUG
Kerkconcert
HERFSTCONCERT GLORIEUS ENGELS op 13 okt.
de Kandelaar
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-10-13)
HERFSTCONCERT GLORIEUS ENGELS op 13 okt.
In het jaarlijkse concert van Toonkunst Plus Amersfoort, een koor voor opgewekte senioren, staat dit keer koormuziek van vier gerenommeerde Britse componisten centraal.

 Drie van hen zijn vooral bekend geworden door hun religieuze muziek voor de Anglicaanse kerk. De vierde componist, de in 1944 in Wales geboren Karl Jenkins, is een veelzijdig musicus die voor de jazz- en rockband ‘Soft Machine’ heeft gewerkt, maar die ook een mis heeft gecomponeerd voor de slachtoffers van de Kosovo-oorlog eind jaren negentig.

Met delen uit zijn ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ besluiten we het gevarieerde programma, dat begint met het Magnificat en Nunc Dimitis van T. Tertius Noble, gevolgd door Ye Choirs of New Jerusalem van Charles Villiers Stanford.

John Rutter heeft veel muziek geschreven voor koren, liederen, maar ook grotere werken zoals zijn indrukwekkende ‘Magnificat’, waaruit het koor het deel ‘Of a Rose, a lovely Rose’ zingt. Verder zullen enkele van zijn liederen worden uitgevoerd.

Aan het concert werken mee het Forster-strijkkwartet en organist Hans van Haeften. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harry van Wijk.

Het concert vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017 in het kerkgebouw De Kandelaar, Heiligenbergerweg 64 Amersfoort, aanvang 20.00 uur. Entree € 15,-.

 

 bericht nr. 19123 :  geplaatst op 07-09-2017 en 248 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken