TERUG
Groene kerk
Groene Kerkendag 7 oktober 2017
Kerkinactie
Groene Kerkendag 7 oktober 2017
In de Week van de Duurzaamheid in oktober vind onze Groene Kerkendagplaats. Heeft u al iemand op het oog die u mee kan vragen om inspiratie op te doen? Zie hier het programma.


In de Week van de Duurzaamheid in oktober vind onze Groene Kerkendagplaats. Heeft u al iemand op het oog die u mee kan vragen om inspiratie op te doen? Zie hier het programma.


Dag van het gebed voor de Schepping

In Den Bosch wordt deze dag, 1 september, breed gevierd. In deze nieuwsflits vindt u de link naar het gevarieerde programma. Het bisdom Den Bosch, het Beraad van Kerken van Den Bosch en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) organiseren dit jaar gezamenlijk een evenement in het kader van de Dag van gebed voor de schepping. Om te beginnen zal er een korte viering zijn om 13.30 u. in de Grote Kerk (Kerkstraat 20), waarna een processie via verschillende staties eindigt bij de Sint Janskathedraal. Daar zullen bisschop Gerard de Korte, ds. Erica Scheenstra en ds. Jan Geersing voorgaan in een oecumenische gebedsviering. Deze zal rond 17.30 u. zijn afgelopen.

De tijd is (te) kort om in eigen woonplaats of regio een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Het is echter zeker een dag die aandacht verdient binnen de Groene kerken. Wellicht is het nog mogelijk een Scheppingszondag voor te bereiden op bijvoorbeeld 3 september. 
Het zou mooi zijn als u in overleg met uw voorganger in de dienst bijzondere aandacht aan de schepping kunt geven of eventueel voor of na de dienst. We zouden het bijzonder op prijs stellen als u van een dergelijke bijeenkomst een korte impressie naar ons wilt sturen. 

Het thema "Klimaatverandering" staat bijna op alle agenda's in relatie tot onze energievoorziening. Groene kerken zien onze verantwoordelijkheid echter breder. Hoe staat het met onze dankbaarheid voor al wat leeft, onze natuur, dichtbij en ver weg? Onze manier van leven in de geïndustrialiseerde samenleving blijkt namelijk ook een enorme bedreiging van de biodiversiteit. Het aantal soorten planten en dieren loopt daardoor bijzonder snel terug. Onze zorgzaamheid voor de schepping behoeft dus zeker extra aandacht.bericht nr. 18999 :  geplaatst op 24-07-2017 en 189 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken