TERUG
Oecumene
Nieuwsbrief Taize Juli 2017
OrganisatiesBuitenland
Nieuwsbrief Taize Juli. 2017

ele broeders en een groep jongeren uit verschillende landen, een bezoek aan christenen in Egypte. Het is nog steeds mogelijk voor jongeren tussen 18-35 om mee te gaan in deze pelgrimage. We hopen ongeveer honderd jongeren uit Europa en honderd jongeren uit Egypte samen te brengen. Deelnemers zullen iets ervaren van de Koptisch-Orthodoxe Kerk en het leven van christenen in dit overwegend islamitisch land.

Manila: De moed van genade in de Filipijnen

Enige tijd geleden kwamen een heel aantal jongeren bij elkaar, die ieder in de afgelopen jaren korte tijd in Taizé zijn geweest als vrijwilliger. Zij kwamen bij elkaar in de CBCP kapel in Manila voor een dag van reflectie, stilte, gebed en gespreksgroepen. De deelnemers namen zichzelf daarna voor om een leven van gebed te leiden. Om de moed van genade tot uiting te brengen in hun dagelijks leven, in hun gemeenschap en in de kerk. Als voormalig vrijwilligers van Taizé voelden zij zich geroepen zich opnieuw te verbinden aan hun geloof, om mensen van solidariteit en onderlinge verbondenheid te worden.

Lille: Een week van ontmoeting met christenen in het noorden van Frankrijk

Tijdens de veertigdagentijd verbleven twee broeders en twee vrijwilligers van Taizé een week in het centrum van Lille, in het noorden van Frankrijk. Julien, een Franse jongere die een jaar in Taizé doorbrengt, schrijft: “Tijdens deze vastentijd hebben christenen in Lille een retraite georganiseerd, genaamd ’de vreugde van het evangelie’. Deze pelgrimage, in aanloop naar het initiatief ’24 uur van de Heer’, bracht mensen echt bij elkaar. Wij ontmoetten veel mensen uit Lille die in meer of mindere mate gelovig zijn. Met hen wilden we graag iets delen van wat we leven in Taizé en hoe dat met dit thema te maken heeft.”

Taizé: Een dag van vriendschap met protestanten uit de regio

Op zaterdag 13 mei vindt er een dag van ontmoeting en uitwisseling plaats met protestantse vrienden uit de regio rond Taizé, in het bijzonder allen uit de Verenigde Protestantse kerk. François Clavairoly, voorzitter van de Protestantse Federatie van Frankrijk, en Antoine Nouis, theologisch adviseur voor het weekblad “Réforme” zullen aanwezig zijn en spreken. De dag is voor iedereen toegankelijk, graag vooraf online registreren.

Kalender

Gebed

Wij prijzen u, Heilige Geest. U helpt ons om op God te vertrouwen. Dit vertrouwen is meer dan een gevoel. Het is de moed om niet weg te lopen van de moeilijkheden in ons leven, maar om ze te accepteren, in de blijdschap dat we Christus toebehoren.
bericht nr. 18974 :  geplaatst op 10-07-2017 en 223 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken