12 JUNI 2017
Activiteiten

In Amersfoort organiseren vrijwilligers van het NBG een bijbelleesmarathon waarbij 60 bekende en minder bekende Amersfoorters, op negen historische locaties in de stad uit de Bijbel lezen. Onder meer in de Koppelpoort, Ichtuskerk en Museum Flehite gaat de Bijbel open en klinken de verhalen van Ester, de evangelist Matteüs en de Spreuken van Salomo. Meedoen met de bijbelleesmarathon kan nog, opgeven via projectgroep@kerkennachtamersfoort.nl.

In Gorinchem is het NBG aanwezig in de Immanuelkerk en Johanneskerk. In de Immanuelkerk staat het thema ‘Gastvrij zijn voor de vluchteling, vreemdeling en die eenzaam is’ centraal. Vrijwilligers sluiten hier bij aan met aandacht voor het buitenlandproject van het NBG in Syrië. In de Johanneskerk gaat de bezoeker niet met lege handen naar huis maar met het bijbelboek Marcus in Gewone Taal, een missionaire uitgave, die het NBG gratis uitdeelt.

Over Kerkennacht

Kerkennacht is een oecumenisch evenement, georganiseerd door de Raad van Kerken. In Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen openen tal van kerken en gebedshuizen in het weekend van 23 tot 25 juni hun deuren, om mensen op een laagdrempelige manier te verleiden om eens een kerk binnen te lopen. Het thema is dit jaar ‘Meer dan een dak’.  Hiermee wil de organisatie laten zien dat een kerk méér is dan alleen maar een dak en dat de mensen van de gemeenschap een eigen verhaal te vertellen hebben.