TERUG
Kerkconcert
Programmaboekje zomerserie concerten in de Joriskerk 2017
St Joriskerk
Programmaboekje zomerserie concerten in de Joriskerk 2017
Op dinsdagavond 20 juni begint een nieuwe serie zomer-orgelconcerten in de St.-Joriskerk met een recital door Sietze de Vries. Parallel aan de dinsdagavondserie zijn er ook weer vanaf 8 juli tot en met 26 augustus op de zaterdagmiddagen inloopconcerten met extra solisten, die om 15.00 uur beginnen. Bij deze concerten is de toegang gratis met na afloop collecte.
Voor meer info over onze concertserie zie bijgevoegd programmaboekje.
Het openingsconcert door de Groningse organist Sietze de Vries is een improvisatieconcert over psalmodieën.
Uw verzoeken kunt u bij hem indienen vóór maandag 19 juni via de website www.sietzedevries.nl of via zijn Facebookpagina.
Het programma met info over welke psalmen hij gaat improviseren en welk orgel, wordt bij binnenkomst uitgereikt. Vooraf zal Sietze de Vries zijn programma mondeling toelichten.
De internationaal bekende musicus heeft als credo “musiceren vanuit innerlijke voorstelling en eigen creativiteit.” Daarbij vormt het improviseren als ambacht voor hem als geboren improvisator een belangrijk speerpunt. Hij won vele prijzen op nationale en internationale orgelconcoursen, zowel wat literatuur als improvisatie betreft. Hoogtepunt en afsluiting daarvan was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

Sietze de Vries is artistiek leider van het orgel Educatie Centrum Groningen en als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Als improvisatiedocent wordt hij internationaal veel gevraagd en is hij docent aan de Collegedale University in de V.S. en aan de internationale zomeracademie te Montreal in Canada.

Programmaboekje zomerserie concerten in de Joriskerk 2017


bericht nr. 18912 :  geplaatst op 13-06-2017 en 161 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken