TERUG
Kerkconcert
Organist Sietze de Vries geeft improvisatieconcert in St.-Joriskerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-06-20)
Organist Sietze de Vries geeft improvisatieconcert in St.-Joriskerk
AMERSFOORT Ė Op dinsdagavond 20 juni concerteert de Groningse organist Sietze de Vries met improvisaties op verzoek over psalmmelodieŽn.

 


Uw verzoeken kunt u bij hem indienen vóór maandag 19 juni via de website www.sietzedevries.nl of via zijn Facebookpagina.

Het programma met info over welke psalmen hij gaat improviseren en welk orgel, wordt bij binnenkomst uitgereikt. Vooraf zal Sietze zijn programma mondeling toelichten. 

 

De internationaal bekende musicus heeft als credo “musiceren vanuit innerlijke voorstelling en eigen creativiteit.” Daarbij vormt het improviseren als ambacht voor hem als geboren improvisator een belangrijk speerpunt. Hij won vele prijzen op nationale en internationale orgelconcoursen, zowel wat literatuur als improvisatie betreft. Hoogtepunt en afsluiting daarvan was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002. 

Sietze de Vries is artistiek leider van het orgel Educatie Centrum Groningen en als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Als improvisatiedocent wordt hij internationaal veel gevraagd en is hij docent aan de Collegedale University in de V.S. en aan de internationale zomeracademie te Montreal in Canada.

 

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Tot 21 jaar gratis entree.

 

 bericht nr. 18897 :  geplaatst op 07-06-2017 en 233 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken