TERUG
Open kerk
Sint-Joriskerk zaterdag 3 juni open voor publiek
St Joriskerk
Sint-Joriskerk zaterdag 3 juni open voor publiek
AMERSFOORT Op zaterdag 3 juni opent de Sint-Joriskerk haar deuren voor het publiek. De Open Kerk wordt georganiseerd door de hervormde wijkgemeente Sint-Joriskerk en staat in het teken van het naderende Pinksterfeest. 

De monumentale deuren van de eeuwenoude kerk op de Hof 1 in Amersfoort staan op deze zaterdag van 11.00 tot 16.00 open. Iedereen is hartelijk uitgenodigd om een kopje koffie of thee te drinken en de kerk te bekijken. Daarnaast wordt er doorlopend gemusiceerd, onder meer op het historische Naber-orgel en de vleugel. Voor de kinderen is er een gezellig plekje ingericht waar ze kunnen knutselen onder begeleiding. 

 

Gesprekken

In de kerk zijn leden van de hervormde wijkgemeente aanwezig, om bezoekers rond te leiden of met hen te spreken. De Open Kerk wordt bewust georganiseerd in de aanloop naar het Pinksterfeest, legt de organisatie van de Open Kerk uit. “Met Pinksteren viert de kerk de uitstorting van de Heilige Geest ruim tweeduizend jaar geleden. Ook de christelijke gemeenschap van vandaag gelooft dat ze de Geest nodig heeft om samen één te kunnen zijn en een krachtig getuigenis te geven. Het Pinksterfeest is daarmee uiterst actueel. Met de Open Kerk willen we dat verhaal onder de aandacht van een breder publiek brengen.”

 

Bovendien constateert de organisatie dat het feest voor veel mensen aanleiding is om weer eens een kerk vanbinnen te bekijken. “We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat bezoekers het fijn vinden om gewoon in alle rust eens met iemand te spreken. Over dagelijkse dingen, over het prachtige gebouw, over herinneringen die ze aan de kerk hebben, over hun geloof in God, over moeilijkheden in hun leven, de gebrokenheid van het bestaan of om misschien voor het eerst kennis te maken met het Evangelie. Onze vrijwilligers staan voor iedereen klaar en bieden een luisterend oor.”

 

Dienst bijwonen

Zowel geïnteresseerden als winkelend publiek dat even op adem wil komen zijn op deze zaterdag voor Pinksteren hartelijk welkom in de Sint-Joriskerk. “Maar niet alleen dán”, benadrukt de organisatie. “Ook voor onze wekelijkse erediensten en de Pinkstervieringen op zondag 4 en maandag 5 juni nodigen we belangstellenden hartelijk uit.”

 

Kijk voor meer informatie op de officiële website van de Sint-Joriskerk, www.sintjoriskerk-amersfoort.nl.

 

 

 

 bericht nr. 18857 :  geplaatst op 20-05-2017 en 209 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken