TERUG
Kerkconcert
Projectkoor Brandpunt zingt het 'Stabat Mater' van Antonin Dvořák.
het Brandpunt
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-06-08)
Projectkoor Brandpunt zingt het 'Stabat Mater' van Antonin Dvořák.

Datum:

donderdag 8 juni 2017, 
20:00 tot 22:00

Locatie:

Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort
Het Brandpunt
Amersfoort

Het Projectkoor Brandpunt uit Amersfoort, dat inmiddels 8 jaar bestaat, gaat op 4 november 2017 het 'Stabat Mater' van Antonin Dvořák uitvoeren.

 

De eerste uitvoering was op 23 december 1880 in Praag. Van alle Stabat Maters ooit gecomponeerd is dit wel de meest symfonische en duidelijk gecomponeerd door een componist die gewend was voor klassieke orkesten te schrijven. Het is ook een van de meest ontroerende Stabat Maters.

 

Het Projectkoor Brandpunt heeft ervoor gekozen om het 'Stabat Mater' van Antonin Dvořák uit te voeren in de week van Aller Heiligen en Allerzielen. In deze week worden allen die gestorven zijn herdacht. Een troostrijk 'Stabat Mater' is daarbij zeker op zijn plaats.

 

Wij verwachten voor het concert in de Heilig Kruiskerk grote belangstelling van het publiek. Het Projectkoor Brandpunt is inmiddels bij een grote groep liefhebbers bekend om haar kwalitatief hoogwaardige concerten. En evenals bij eerdere concerten werken we deze keer samen met het professionele orkest New Symphonics. Solistische medewerking wordt verleend door: Lisette Bolle, sopraan; Fanny Alofs, alt; Ricardo Prada, tenor; Peter Arink, bas. Alle vier gerenommeerde zangers.

De algehele artistieke leiding berust zoals gewoonlijk bij Marijke van Leerzem.

 

Deelnemen aan dit project. 

De inschrijving voor deelname aan dit project is geopend. Belangstellenden kunnen meedoen als zanger. Er worden geen bijzondere eisen gesteld aan deelname. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat ze zich thuis voorbereiden op ter beschikking wordt gesteld. Er zijn ingezongen opnamen per stemsoort.

De formele startbijeenkomst vindt plaats op 8 juni 2017 om 20:00 uur in het Brandpunt. Op deze dag worden de deelnemers uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en het koorwerk. Tijdens deze bijeenkomst wordt de partituur uitgereikt, alsmede het oefenmateriaal voor de verschillende stemmen, zodat de deelnemers zich thuis in het werk kunnen verdiepen en zelf de noten kunnen leren.

Meer informatie vind je op www.projectkoorbrandpunt.nl

 

 

 

 bericht nr. 18801 :  geplaatst op 02-05-2017 en 326 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken