TERUG
Evenementen
Kerkenmars voor klimaat
Protestants
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-04-29)
Kerkenmars voor klimaat in Amsterdam op 29 april

di 25 apr. 2017

Amsterdamse kerkleden lopen mee in de Klimaatmars in de hoofdstad op 29 april.

Op zaterdag 29 april vindt in Amsterdam – en tegelijk in vele andere wereldsteden – de People’s Climate March plaats. De manifestatie wordt gedragen door een brede groep aan maatschappelijke organisaties, waaronder twee 'groene kerken' in Amsterdam: de Keizersgrachtkerk en de Evangelisch Lutherse Gemeente. Samen organiseren zij een optocht vanaf de Oude Lutherse Kerk aan het Singel naar de grote People's Climate March op het Museumplein. Zij roepen iedereen op, religieus, niet-religieus of van welke overtuiging dan ook, om mee te lopen en zo gezamenlijk te vragen om een stevig en eerlijk klimaatbeleid.

De organiserende kerken roepen het nieuwe kabinet op om aan de slag te gaan en oplossingen mogelijk te maken: “De vraag is kiezen voor ambitie, of vertragen en nieuwe generaties opzadelen met het probleem. De reden dat de kerken de klimaatmars ondersteunen, is dat dat zorg voor de natuur een uiting is van liefde tegenover de Schepper. Ook treft klimaatverandering in hoge mate de meest kwetsbare medemensen; klimaatverandering stoppen vloeit dus ook voort uit de opdracht tot zorg voor de naaste.”

Belofte

Namens het moderamen van de Protestantse Kerk is ds. Karin van den Broeke aanwezig. "God roept ons tot goed rentmeesterschap. In de synode van de Protestantse Kerk is over duurzaamheid gesproken als iets dat vanzelfsprekend bij kerk-zijn hoort. In december 2015 werd in Parijs een indrukwekkend klimaatakkoord gesloten. Ik herinner me nog hoe ontroerd ik was door regeringsleiders en maatschappelijke partners die elkaar echt iets beloofden. Sindsdien hoor ik in het maatschappelijk debat de klimaatsceptische toon weer, steeds sterker. Ik loop mee met de People’s Climate March om, samen met veel mensen van goede wil, opnieuw de aandacht te vestigen op alle schade die al geleden is door klimaatverandering en op de grote gevolgen voor mensen elders op aarde en voor generaties die na ons komen als we ons niet minstens houden aan de gemaakte klimaatafspraken."

Tegelijk met de manifestatie vinden er overal ter wereld klimaatmarsen plaats: in Dublin, Barcelona, Berlijn, Genève, Londen, New York en ruim vijftig andere steden,

> Meer informatie over de ‘Kerken-klimaatoptocht’:

zaterdag 29 april 2017, 11.00 – 13.30 uur

  • 11.00 - 13.00: deuren open voor ontmoeting en voorbereiding. Deelnemers kunnen teksten schrijven en spandoeken maken – neem zelf materiaal mee. Voor kinderen is er gelegenheid om de spandoeken te versieren en te tekenen.
  • 13.00: bezinningsmoment in de Oude Lutherse Kerk: gesprek, lied en zegen.
  • 13.30 uur vertrek vanaf de Oude Lutherse Kerk, Singel 411, richting het Museumplein.
  • Plaats: Oude Lutherse Kerk, Singel 411, Amsterdam.

De organisatoren: www.keizersgrachtkerk.nl en www.luthersamsterdam.nl. Informatie: groen@keizersgrachtkerk.nl. Voor de inkoop is aanmelden prettig, maar het hoeft niet. Over de People's Climate March: in Nederland en wereldwijd bericht nr. 18776 :  geplaatst op 25-04-2017 en 192 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken