TERUG
Evenementen
4 mei herdenking in het Soesterkwartier: Geef vrijheid door
EmmaŁs Kerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-05-04)
4 mei herdenking in het Soesterkwartier:
Geef vrijheid door

4 mei herdenking in het Soesterkwartier: 

 

Geef vrijheid door

 

Vrijheid is in ons land zo vanzelfsprekend dat we nauwelijks nog weten wat het betekent. Daarom gaan we op zoek naar stemmen van mensen die het nog ervaren hebben; die overrompelende ervaring van: ‘we zijn vrij!’ Wat waren hun verwachtingen toen? Hoe smaakte die eerste momenten van vrede? En wat willen ze aan ons mensen van 2017 doorgeven van hun hoop en dromen ?

Op donderdag 4 mei, bij de jaarlijkse herdenking in het Soesterkwartier, staan we in het bijzonder stil bij de vrijheid die we hebben ontvangen. En de vrijheid die we moeten beschermen om haar weer ongeschonden te kunnen doorgeven. Hoe doe je dat vrijheid doorgeven? En hoe hebben de generaties voor ons dat gedaan?

Om 19.00 uur start een bijeenkomst in de Emmaüskerk aan de Noordewierweg 131

Na de bijeenkomst (om 19.30 uur) vertrekken de deelnemers in een Stille Tocht naar de Joodse Begraafplaats aan de Soesterweg. Daar staan we enkele ogenblikken stil bij het gedenkteken voor diegenen van Joodse afkomst die in de oorlog zijn omgebracht. Door het stilstaan bij dit monument gedenken we allen die door het geweld van oorlog en verdrukking zijn omgekomen.

Vanaf 20.15 uur gaan we in gesprek over het thema: ‘Vrijheid geef je door!’ Welke vrijheid hebben we ontvangen? Verdient zij die naam? Hoe waakzaam moeten we zijn om haar te beschermen? Gesprekspartner daarbij is mevrouw Gilah Evers; lid van de Joodse Gemeente in Amersfoort

VREDE GEEF JE DOOR

Bijeenkomst 19.00 uur; aansluitend Stille Tocht; 

Gesprek van 20.15 – 21.30

Emmaüskerk Noordewierweg 131

 

4 mei Soesterkwartier is een initiatief van Emmaüskerk (Protestants); Henricus geloofsgemeenschap. (Rooms-Katholiek); Westerkerk (Gereformeerd-vrijgemaakt), Kerk van de Nazarenerbericht nr. 18765 :  geplaatst op 21-04-2017 en 276 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken