TERUG
Kerkdiensten
Vieringen Goede Week in Het Brandpunt (Amersfoort-Noord)
het Brandpunt
Vieringen Goede Week in Het Brandpunt (Amersfoort-Noord)De oecumenische geloofsgemeenschap 'Het Brandpunt' nodigt u van harte uit om samen de Goede Week op weg naar Pasen te beleven.

 

Thema van de vieringen van deze week is: 'Uw lichtend spoor'.

 
Witte Donderdag, 13 april 2017 om 20.30 uur

Met elkaar lezen we uit het evangelie van Johannes over de voetwassing en we delen in navolging van Jezus, brood en wijn. Aan het einde van de viering dragen we alle belangrijke liturgische voorwerpen uit de kerk en gaan we in stilte op weg naar Goede Vrijdag. Voorganger: ds. Geurt Roffel. m.m.v. de cantorij o.l.v. Kees van Mechelen.


Goede Vrijdag, 14 april 2017 om 20.30 uur

Aan de hand van het lijdensverhaal uit Lucas, de kruiswegstaties van Ted Felen, afgewisseld met muziek en stilte overdenken we het lijden en sterven van Jezus. In stilte verlaten we de kerk, om na de Stille Zaterdag weer bijeen te komen. Voorgangers: pw. Josephine van Pampus en ds. Geurt Roffel. m.m.v. de cantorij o.l.v. Greetje Koevoets.


Paaswake 15 april 2017 om 21.00 uur

We vieren de overgang van donker naar licht. De Paaskaars wordt binnengedragen en we geven het licht aan elkaar door. We hernieuwen onze doopbelofte en krijgen, naar traditie van de oosterse kerk een paar druppels van het gezegende water op ons voorhoofd.

Voorgangers: ds. Anna Walsma en ds. Geurt Roffel. m.m.v. de cantorij o.l.v. Kees van Mechelen.


Paasnachtwandeling

We lopen met het Licht, aansluitend op onze Paaswake naar Detentiecentrum Zeist. Zo willen we hoop, meeleven en erkenning overbrengen aan de uitgeprocedeerde en ongedocumenteerde mensen, die daar in afwachting van uitzetting of op-straat-zetting verblijven. Loop je mee? De Brandpunt-nieuwsbrief biedt actuele informatie voor belangstellende wandelaars.


Paasmorgen 16 april 2017 10.45 uur

De ochtend begint met een paasontbijt om 9.30 uur (a.u.b. vooraf opgave bij de kosters). Om 10.45 uur vieren we met elkaar het Paasfeest. Voorgangers zijn pw. Josephine van Pampus en ds. Geurt Roffel. m.m.v. het koor Gospelkoor Relation o.l.v. Marijke van Leerzem.


We wensen u fijne Paasdagen toe!


Kerkelijk Centrum Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 102, 3824 EG Amersfoort,

www.hetbrandpunt.net.

Is het voor u niet mogelijk om op eigen gelegenheid naar de vieringen te komen, dan kunt u bellen met Theo Polet, tel: 06-21903488

 

 

 bericht nr. 18734 :  geplaatst op 07-04-2017 en 257 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken