TERUG
Kerkmuziek
Rockmusical meets Bach,,,, en het werkt !
het Brandpunt
Rockmusical meets Bach,,,, en het werkt !

THE PASSION IS TERUG IN AMERSFOORT!

 

Maar dan een Passion die de andere kant van het verhaal belicht en het ons bekende verhaal vanuit een andere zijde laat zien. Een verhaal waarbij iedereen z'n oordeel al klaar heeft, maar het verhaal van Judas onderbelicht blijft.

Wie de naam Judas hoort, denkt: verrader, oplichter, geldwolf…In deze verrassende musical, met meerdere, diepere lagen, doemt ook een ander beeld op: Judas als held! Als iemand die Jezus wil redden. Verrader… held… Wie is Judas eigenlijk?

En is er wel een antwoord op deze spanningsvolle vraag? In deze musical gaan we daarnaar op zoek. In de voetsporen van Judas ‘Op zoek naar Judas’ volgt het leven van Judas op de voet. Vanaf zijn geboorte tot zijn nog altijd raadselachtige dood.

We zien hoe hij als puber al afwijkende keuzes maakt. Het brengt Judas ertoe abrupt zijn huis te verlaten.

Zo komt hij in de woestijn in contact met Johannes de Doper en uiteindelijk met de groep rond Jezus. Indrukwekkende gezongen passie De moeder van Judas kan haar zoon niet zomaar loslaten Ze gaat naar hem op zoek. Letterlijk!

Dat levert prachtige ontmoetingen en verhalen op. Verhalen die kenmerkend zijn voor het leven van Jezus met wie Judas dagelijks optrekt. Zo komt ze ook heel dicht bij het passieverhaal dat in deze musical geheel gezongen en gebracht wordt en diepe indruk maakt op wie het hoort.

De musical is geschreven in 2015 door het bekende duo Gerard van Midden en Gerard van Amstel.

Locatie:​Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort

 

Data en tijd: ​vrijdag 7 april om 19.30 uur; zaterdag 8 april om 14.00 uur en om 19.30 uur; zondag 9 april om 14.00 uur.

 

Kaarten: ​€ 12,50 te bestellen via www.musicaljudas.nl

 


bron: AD Amersfoortse Courant uitgave: 06 apr 2017
bericht nr. 18728 :  geplaatst op 06-04-2017 en 206 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken