TERUG
Diaconaat
Ik geef om jou ‘Doorgeef’ Rozenactie op Diaconale Dag Amersfoortse kerken
PKN Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-04-22)
Ik geef om jou
‘Doorgeef’ Rozenactie op Diaconale Dag Amersfoortse kerken


 

Op zaterdag 22 april 2017 wordt de Diaconale Dag van de kerken in Amersfoort gehouden. Vrijwilligers van 20 kerken staan bij winkels om rozen uit te delen. Niet om zelf te houden maar om door te geven aan iemand in je eigen buurt. Om hem of haar een hart onder de riem te steken. De actie wordt voor de tweede keer georganiseerd. In 2015 zijn 600 rozen uitgedeeld op 12 punten in de stad en in Noord. 

 

Op de Diaconale Dag staan mensen centraal die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een overbelaste mantelzorger die intensief voor zijn dementerende partner zorgt of iemand die zijn baan is kwijtgeraakt en moeite moet doen om financieel rond te komen.

 

Of de overbuurman die alleen woont en door hoge leeftijd niet zelfstandig meer naar buiten kan. Hij vereenzaamt. Of een gezin dat door de zorg van een gehandicapt kind geïsoleerd raakt. Met de Rozenactie worden al deze mensen in het zonnetje gezet. 

Vrijwilligers van de St. Joriskerk doen naast de Rozenactie nog andere activiteiten zoals klussen bij mensen thuis en iets gezelligs met de bewoners van het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis.                                          


 

Meer informatie     Joke Koolhof, diaconaal opbouwwerker Protestantse Gemeente Amersfoortdowamersfoort@solcon.nl033 - 463 77

95 / 06 -20513437                                                   

 bericht nr. 18717 :  geplaatst op 04-04-2017 en 234 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken