TERUG
Evenementen
Power Point Presentatie over de religieuze sporen in Oud Amersfoort
Org.Nederland
Power Point Presentatie over de religieuze sporen in Oud Amersfoort

dinsdag 18 april 2017, 14:30 tot 16:15

Locatie:

Kerkplein 1, Doorn
de Koningshof
Doorn

De leden van de OuderenContactCommissie van de Protestantse Gemeente te Doorn nodigt graag alle belangstellenden uit voor de lezing over Oud-Amersfoort. 

Het symbool van Amersfoort, de Onze Lieve Vrouwentoren, de op twee na hoogste kerktoren van Nederland, torent trots boven de stad uit en is in de hele omgeving al van verre zichtbaar. Hoe kon een stadje van pakweg 4000 inwoners zich zo'n enorme toren met kerk permitteren, naast de hoofdkerk St-Joris? En waar is de kerk gebleven? Wie door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort wandelt en er oog voor heeft, treft nog veel restanten van bouwwerken uit de Middeleeuwen aan. Opvallend daarbij is het grote aantal kloosters, kerken en kapellen, die getuigen van een rijk religieus leven. De lezing met power-point presentatie neemt u mee op een ontdekkingstocht naar de religieuze sporen in historisch Amersfoort. 

Het lijkt ons leuk om iets van de rijke geschiedenis van dit stadje, dat op een steenworp afstand hier vandaan ligt, te horen. 

Graag tot de 18e!bericht nr. 18711 :  geplaatst op 31-03-2017 en 143 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken