TERUG
Evenementen
Schiep God de oerknal?
Johanneskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-04-04)
Schiep God de oerknal?
AMERSFOORT] De bekende natuurkundige Stephen Hawking komt tot de conclusie dat God niet nodig was voor de oerknal. Het universum is volgens hem uit het niets ontstaan. Wat betekent deze conclusie voor het beeld van God als schepper van hemel en aarde?

De gelovige natuurkundige Peter Kluit gaat op 4 april in gesprek met bezoekers van Café Zin in de Johanneskerk. Een avond over de relatie tussen geloof en natuurwetenschap. Peter Kluit staat in het midden van deze discussie, als natuurkundige van de kleinste deeltjes, én als gelovig mens. Heeft de wetenschap zijn geloof veranderd? Hoe is zijn Godsbeeld nu?

 

Vervangt de filosofie de religie? Of komen wetenschappers dichter bij het mysterie?

 

Peter Kluit als wetenschapper verbonden aan het Nikhef te Amsterdam, het instituut voor subatomair onderzoek, waar hij deelneemt aan het ATLAS experiment om de geheimen van het heelal te verkennen. Eerder werkte hij 10 jaar in Geneve bij CERN, het Europese centrum voor kernonderzoek. Naast natuurkundige is hij ook filosoof en lid van de Remonstrantse Broederschap.

 

 

De avond begint om 20.00 uur in de Johanneskerk, Westsingel 30 (ingang Molenstraat). Entree: € 5,-. Info: www.johanneskerk.nl/ www.remonstranten.nl/blog/inspiratie/oerknal-cern

 
 
 
 
 
 


bericht nr. 18690 :  geplaatst op 27-03-2017 en 235 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken