TERUG
Literatuur/boeken
Levende stenen
Org.Nederland
Levende stenen
Kerkgebouwen staan volop in de aandacht.
Voor veel kerkgebouwen in Nederland is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar alternatieve bestemmingen, of naar een nevenbestemming. Maar, men erkent, een kerkgebouw is niet zo maar een stapel stenen. Religieuze gebouwen zijn levende stenen. Wat maakt een kerkgebouw tot kerkgebouw en wat betekent dat voor herbestemming en herinrichting? Al dit soort vragen komen aan bod in het boek 'Levende stenen' van Petra Stassen. Een boek ter inspiratie voor iedereen die een weg zoekt naar (neven)bestemmingen voor kerken. Petra Stassen is directeur van Kerkelijk Waardebeheer. Met medewerking van onder meer Pim van Dijk, Monika Chao-Duivis, Frank Bosman, Paul van Geest, Ad van der Helm en Ruben van Zwieten.

 

Levende stenen

Kerkgebouwen staan volop in de aandacht.

Voor veel kerkgebouwen in Nederland is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar alternatieve bestemmingen, of naar een nevenbestemming.  Maar, men erkent, een kerkgebouw is niet zo maar een stapel stenen. Religieuze gebouwen zijn levende stenen.

Wat maakt een kerkgebouw tot kerkgebouw en wat betekent dat voor herbestemming en herinrichting? Al dit soort vragen komen aan bod in het boek 'Levende stenen'  van Petra Stassen. Een boek ter inspiratie voor iedereen die een weg zoekt naar (neven)bestemmingen voor kerken. Petra Stassen is directeur van Kerkelijk Waardebeheer.

Met medewerking van onder meer Pim van Dijk, Monika Chao-Duivis, Frank Bosman, Paul van Geest, Ad van der Helm en Ruben van Zwieten.bericht nr. 18662 :  geplaatst op 20-03-2017 en 180 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken