TERUG
Pastores / Predikanten
Symposium: Terug naar de toekomst Een inspiratiedag voor ambtsdragers en gemeent
Fonteinkerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-04-01)
Symposium: Terug naar de toekomst
Een inspiratiedag voor ambtsdragers en gemeenteleden van alle PGA wijkgemeenten


Details van het evenement

Op het eerste gezicht een vreemde titel. Terug naar het verleden, óf vooruit de toekomst in, zo is het toch? Misschien toch niet. Want je moet weten waar je vandaan komt om te weten waar je heen wilt. En een frisse blik naar de toekomst helpt je je traditie te herwaarderen. Abraham en Sara trokken op uit Ur, van bron naar bron, op weg met niets meer dan een opdracht en een belofte. Wat betekent dat voor ons vandaag? Welke bronnen geven leven, inspireren? Maar ook: wat moeten we achter ons laten, als we verder op weg gaan?

Vijftig jaar jong biedt de Fonteinkerk aan ambtsdragers en gemeenteleden van alle PGA-wijkgemeenten deze inspiratiedag aan. Cadeautje van de Fonteinkerk. Met een actieve bijdrage vanuit de PGA. Drie sprekers die intens met de uitdagingen voor de kerk van vandaag bezig zijn, helpen ons te zoeken naar nieuwe bronnen van inspiratie.

  • Wim Dekker onderzoekt aan de hand van Dietrich Bonhoeffer de traditie – met het oog op morgen.
  • Rob Ittmann bouwt in Rotterdam aan een nieuwe structuur voor bezinning op zingeving in georganiseerd verband, puttend uit Bijbelse inspiratie.
  • Janneke Stegeman theologe van het jaar 2016, vraagt zich af wat kerkelijke taal jonge mensen te bieden heeft. Ze doet dat aan de hand van drie kernwoorden: hoop, verzet en overgave.

In de middag gaan leden van de PGA met elkaar en de zaal in discussie over bovenstaande lezingen, aan de hand van stellingen die we overdag verzamelen. Muzikale bijdrage van Jelle & Anna Koolstra. Zo sluiten we graag mèt u ons Fontein-jubileumjaar af. Kortom, drie mooie lezingen, inspirerende liederen een paneldiscussie en een heerlijke lunch. U bent van harte welkom.

Zaterdag 1 april in de kerkzaal van de Fonteinkerk. Van 10.00 tot 15.00 uur
Opgave voor 25 maart: vdo@fonteinkerk-amersfoort.nl

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 15:00

Locatie

Fonteinkerk

Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoortbericht nr. 18635 :  geplaatst op 14-03-2017 en 254 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken