TERUG
Evenementen
LEZING VAN BAS HEIJNE OVER DE STAAT VAN NEDERLAND
Lutherse Kerk
LEZING VAN BAS HEIJNE OVER DE STAAT VAN NEDERLAND
Schrijver en essayist Bas Heijne geeft in de Boekenweek, op dinsdag 28 maart, een lezing over de staat van Nederland. De lezing is georganiseerd door boekhandel Veenendaal en vindt plaats in de Lutherse kerk, Langestraat 61 in Amersfoort.
Plaatsen 5,00 moeten vooraf gereserveerd worden bij boekhandel Veenendaal. Dit kan ook via de website: https://www.libris.nl/veenendaal/contact/. De avond begint met inloop vanaf 19.30 uur; de lezing start om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid boeken van Bas Heijne aan te schaffen en te laten signeren.

  • De nieuwste bundel essays van Bas Heijne

    nvt 

 

 

 

Bas Heijne (1961) is schrijver en essayist, voormalig presentator van Zomergasten en als redacteur verbonden aan NRC Handelsblad. Hij publiceerde twee romans: Laatste woorden (1984) en Suez (1992). Daarnaast publiceert hij regelmatig essays over de actualiteit. In 2013 verscheen Angst en schoonheid, zijn essay over Couperus, dat werd bekroond met de J. Greshoffprijs. 

 

Op 18 mei ontvangt Bas Heijne de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend proza. De jury roemt hem als een "een schrijver met een bijzondere positie als columnist en essayist, die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft. ... Zijn werk geeft een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan. ...Vooral de vorm waarin hij dat doet is bijzonder: hij schrijft als een denker én denkt als een lezer." 

 

 

 

 

 

 
bericht nr. 18623 :  geplaatst op 10-03-2017 en 216 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken