TERUG
Jodendom
Feestelijke Lustrumlezing door dr. Bart Wallet op 23 maart 2017
Org.Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-03-23)
Feestelijke Lustrumlezing door dr. Bart Wallet.
Op donderdag 23 maart zal de Stichting Vrienden van de Synagoge van Amersfoort stil staan bij haar eerste lustrum.

 Dr. Bart.Wallet zal hierbij  een lezing geven met de titel “een dubbele erfenis: 500 jaar protestantse en katholieke reformaties en de Joden".  Dr Bart.Wallet is onderzoeker Joodse geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de actuele verhouding tussen de religies in onze maatschappij. 

 

De doelstelling van de Stichting Vrienden van de Synagoge van Amersfoort is aandacht vragen voor de drie eeuwen Joods erfgoed van Amersfoort. De stichting doet dit door het organiseren van lezingen en leeravonden. Ooit telde de Joodse Gemeente 800 leden. Maar nu is het een kleine gemeente, die graag binnen onze stad Amersfoort een vitale groep wil blijven.

Dankzij de kring van donateurs helpt de stichting met concrete steun voor het in stand houden van het erfgoed, o.a. bij de restauratie van het in Museum Flehite aanwezige Joods erfgoed.

 

De lezing 23 maart is in de zaal tegenover de Synagoge in Drieringensteeg 5 te Amersfoort.  Aanvang 19.30 u. Ontvangst vanaf 19.00 uur.

Graag aanmelding vóór 20 maart via-vsamersfoort@outlook.com.bericht nr. 18617 :  geplaatst op 09-03-2017 en 188 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken