TERUG
Evenementen
Erik Jurgens gast bij Vereniging ít Zand op 12 maart
Org.Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-03-08)
Erik Jurgens gast bij Vereniging ít Zand op 12 maart

De Vereniging en de Verkiezingen, een uitnodiging

 

Erik Jurgens gast bij Vereniging ’t Zand
Nu de verkiezingen dichterbij komen en we wellicht overvoerd raken met informatie, is het goed om de zaak toe te spitsen. Om ons daarbij te helpen heeft de Vereniging professor Erik Jurgens uitgenodigd. We zijn erg verheugd dat hij op onze uitnodiging wil ingaan.

Op 12 maart, komende zondag dus zal prof. Erik Jurgens zijn licht te laten schijnen op de encycliek ‘Laudato  Si’ en de komende verkiezingen. De Encycliek is een van de hoofdthema’s waaraan de Vereniging sinds het verschijnen herhaaldelijk aandacht heeft gegeven, “de zorg voor het huis dat wij bewonen”, houdt ons allen bezig, voor ons zelf en voor de toekomst.
Een van de vragen is: Welke partijen tonen in hun verkiezingsprogramma verwantschap met de visie van Paus Franciscus? 

Erik Jurgens was aanvankelijk actief op de linkervleugel van de KVP en in 1968 medeoprichter van de PPR, waarvoor hij in 1972-1975 Tweede Kamerlid was. Vanaf 1975 tien jaar voorzitter van de NOS en vervolgens hoogleraar staatsrecht en parlementsrecht. Hij stapte later over naar de PvdA, werd ook voor die partij Tweede Kamerlid en vervolgens vooraanstaand lid (en ondervoorzitter) van de Eerste Kamer. Jurgens geldt als een hoffelijke politicus die betrokken was bij uiteenlopende culturele en maatschappelijke activiteiten, maar ook als gezaghebbend woordvoerder op de  terreinen staatsrecht, mediarecht en Europese samenwerking. Hij was als lid van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa actief verdediger van burgerlijke vrijheden. In katholieke kring genoot hij bekendheid als voorzitter van de Mariënburgvereniging.

Graag aanmelden

De bijeenkomst wordt gehouden in de Sint Franciscus Xaverius-kerk,

’t Zand 29, Amersfoort en begint om 12.00 uur en zal duren tot 13.30 uur. Uiteraard kan men met prof. Jurgens in gesprek gaan. Het bestuur ziet uit naar een boeiende bijeenkomst met iemand die zowel kritisch katholiek is als thuis in de Nederlandse politiek.

Met het oog op de organisatie wil het bestuur tevoren inzicht hebben in de te verwachten opkomst. Graag dus aanmelden bij secretariaatvgz@gmail.com. 

De toegang is gratis. Er is een deurcollecte.bericht nr. 18612 :  geplaatst op 08-03-2017 en 177 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken