TERUG
Literatuur/boeken
Boeken over Veertigdagentijd 2017
Org.Nederland
Boeken over Veertigdagentijd 2017


Komend weekend vieren vele Nederlanders weer het feest van carnaval. Daarna breekt de voorbereidingstijd op het Paasfeest aan.

Graag presenteren wij alvast enkele nieuwe uitgaven:

Het veelgelezen meditatieboekje 'Op weg naar Pasen 2017' is vernieuwd: een groter formaat, en inhoudelijk is de opzet iets anders. In het boekje vindt u een dagkalender met een gebed, een korte vertelling, een tekst over de kunstafbeelding of een bijzonder citaat. Het thema van de zondaglezingen in de Veertigdagentijd wordt daar verder uitgewerkt. Een persoonlijk boekje om mee op weg te gaan naar Pasen.

 

 

Het thema van de 'Veertigdagenkalender 2017' is 'onder de pannen' en dat is meer dan onderdak hebben zoals u zult merken. Aan de hand van bijbelgedeeltes gaat het op de zondagen over onderdak vragen, willen, bieden, creëren en verlenen. De zaterdagen zijn voor de kinderen met leuke opdrachten. Verder zijn er gedichten, verhalen om over na te denken, gebeden en twee vis- en drie vegetarische recepten.

 

 

Het boekje 'Vasten 40 dagen inspiratie' heeft weer een andere insteek. Vasten als oefening komt voor in alle grote godsdiensten. Katholieken (en zij niet alleen) lijken het vasten te herontdekken. Waarom? Hoe gaat dit tegenwoordig? Wat beleef je eraan? Hoe vasten bekende katholieken? Dit boekje wil inspireren en wel zo dat je dit jaar ook wilt vasten om je leven anders in te richten en je relatie tot God te openen. Met oefeningen, bijbelteksten en meditatie door Anselg Grün.

 

 

Tot slot het boekje 'De ene voet voor de andere' met gedachten & gebeden voor de veertigdagentijd in het voetspoor van Dag Hammarskjöld. Het heeft het karakter van een reisgids: een tocht die door diepe dalen en over hoge toppen kan voeren. Uitzicht, inzicht en volhouden, het zijn de kenmerken van een pelgrimstocht die we aandachtig mogen ondernemen. De auteurs hebben de ervaringen verwerkt van hun gezamenlijke pelgrimage naar Lapland onder leiding van mgr. Joris Vercammen (oud-katholieke kerk), en in het voetspoor van Dag Hammarskjöld. Klaas van de Kamp, secretaris van de Raad van Kerken, schreef de meditaties voor de zondagen.

 

O.a verkrijgbaar digitaal bij Berne Media , Heeswijk

Berne Media boekhandelBerneboek.com, de online boekwinkel
met een groot assortiment spirituele en religieuze boeken,
bijbels, liturgie, catechese en religieuze muziek!
 

 

 

 

 

 

 

 bericht nr. 18535 :  geplaatst op 20-02-2017 en 204 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken