TERUG
Gebed(sdiensten)
iPray2day
Org.Amersfoort
Elke dag een verse gebedstip van iPray2day
'We zien wel wat het wordt'. Met die in en dus zonder enige tamtam, lanceerde Ron van der Spoel (46) uit Amersfoort op 1 januari iPray2day, een gratis app waarin gebruikers elke ochtend een onderwerp krijgen aangereikt om voor te bidden. Nu, nog geen week later, is het programmaatje voor telefoon en tablet al duizend keer gedownload.

Ron van der Spoel: 'Dat het zo snel zo aanslaan, had ik nooit verwacht'. © Bram Petraeus.


Van der Spoel, raadslid voor de ChristenUnie in Amersfoort en oprichter van de kerkelijke Kruispuntgemeente in Vathorst, weet niet wat hem overkomt. ,,Dat het programmaatje zo snel zou aanslaan, had ik nooit verwacht."

Het idee voor de applicatie ontstond bij hem aan de keukentafel. ,,Ik ben christen en bid elke dag. Dan merk je dat je op een gegeven moment elke dag hetzelfde riedeltje afdraait. Het is niet makkelijk om dagelijks een nieuw onderwerp te vinden om voor te bidden. En dat, terwijl er zo veel zaken in de wereld onze aandacht vragen."

 
Ik heb één redacteur in dienst, mijn dochter van 20
Ron van der Spoel

Hij vroeg zes christelijke instellingen, waaronder de EO en vluchtelingenstichting Gave, hem te helpen bij het dagelijks aandragen van een nieuw onderwerp. ,,Ze waren direct zeer enthousiast." En zo kon op 3 januari worden gebeden voor een beter jaar voor kinderen wereldwijd, en gisteren voor vrouwen in gedwongen prostitutie. 

,,Daarnaast zal ikzelf ook werkelijks een onderwerp aandragen." 
De organisatie achter de app is klein. ,,Ik heb één redacteur in dienst: mijn dochter van 20. Zij zorgt ervoor dat er elke dag nieuwe onderwerpen op komen."

Hoewel de app Nederlandstalig is, wordt hij ook in het buitenland gedownload. ,,Brazilië, Portugal... ik vermoed door Nederlanders die zijn geëmigreerd. Mocht de app succesvol blijven, dan sluit ik niet uit dat we overschakelen op het Engels. Mede daarom hebben we al voor een internationale naam gekozen. Ook zullen we dan het aantal organisaties dat meedoet, uitbreiden."

iPray2day is te gebruiken op besturingssystemen van Apple en Google (Android).  

 

 

 

 

Amersfoorter lanceert app om beter te bidden|

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

AMERSFOORT - Het Amersfoortse CU-raadslid Ron van der Spoel heeft op 1 januari een nieuwe app gelanceerd. iPray2Day: Elke dag bidden voor een concreet onderwerp of thema.  


 
Veel mensen bidden elke dag op dezelfde manier. Dat moet anders kunnen, dacht Amersfoorter Van der Spoel. En niet zonder succes, de app is al meer dan 1800 keer gedownload en de recensies zijn positief. “Ik heb het nu een paar dagen en ben er echt blij mee, het help me herinneren hoe nodig het is om voorbede voor anderen te doen, dichtbij en verweg”, schrijft Anthony Gambier.

De app is bedoeld voor mensen die verlangen naar ‘een hartstochtelijk gebedsleven’. Via iPray2day reiken verschillende christelijke organisaties, waaronder Stichting Gave, Worldvision, ChristenUnie en de EO, dagelijks een nieuw gebedspunt aan. Van der Spoel wil zelf ook wekelijks een onderwerp aandragen. 

 

Nieuwsgierig? 

 zie enkele dagen historie


 

 De iPray2day-app is bedoeld om dagelijks actuele gebedspunten aan te bieden aan bidders. Veel bidders ervaren dat het lastig is om iedere dag tot God te bidden zonder steeds hetzelfde te zeggen. Bidden wordt daardoor al snel een sleur, iets wat je bijna zonder nadenken doet. Als je verlangt naar een hartstochtelijk gebedsleven,helpt het als je iedere dag een gebedspunt ontvangt waar echt voor gebeden moet

 bericht nr. 18491 :  geplaatst op 11-02-2017 en 248 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken