TERUG
Prediking
Minister Schippers houdt ‘Preek van de Leek’ in Baarn
Org.Nederland
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-02-15)
Minister Schippers houdt ‘Preek van de Leek’ in Baarn
Op uitnodiging van de Paaskerk, een PKN-gemeente in haar woonplaats Baarn, houdt minister Edith Schippers (VWS) op zondagmiddag 19 februari de ‘Preek van de Leek’.

Thema van haar preek is het spanningsveld tussen elkaar ruimte en vrijheid geven enerzijds, en elkaar durven aanspreken op gedrag anderzijds.

“Ik worstel zelf ook met dat spanningsveld. Mensen nemen elkaar steeds meer de maat; we hebben ons oordeel over de ander zo snel klaar. Dat verpest de sfeer in ons land. Maar aan de andere kant: we moeten ons wel met elkaar blijven bemoeien en naar elkaar omzien.”

 

Schippers, die zelf niet gelovig is, laat zich in haar lekenpreek inspireren door het Bijbelgedeelte Johannes 8:1-11, en dan in het bijzonder de woorden van Jezus: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.”


De liturgische omlijsting van de preek zal ook naar het inzicht van Schippers zelf worden ingevuld. De dienst waarin Schippers voorgaat, vindt plaats op zondagmiddag 19 februari in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4a in Baarn. De bijeenkomst vangt aan om 16:00 uur, met een inloop vanaf 15:30 uur. De kerkleiding en minister Schippers nodigen iedereen van harte uit de dienst bij te wonen. Na afloop is er ruim gelegenheid om met elkaar na te praten.


Voor een Preek van de Leek worden meer of minder bekende personen uitgenodigd om de kansel te beklimmen. Niet om een lezing te houden, maar om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. Lekenpredikers verbinden belangrijke maatschappelijke of individuele thema’s met een Bijbelverhaal.

 

 bericht nr. 18475 :  geplaatst op 05-02-2017 en 160 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken