TERUG
Tentoonstelling
Marialezing – Vrijdag 24 februari
Museum Catharijnecon
Marialezing – Vrijdag 24 februari
Museum Catharijneconvent presenteert vanaf 10 februari de tentoonstelling ‘Maria – Haar opmerkelijke levensverhaal’ 

Museum Catharijneconvent presenteert vanaf 10 februari de tentoonstelling ‘Maria – Haar opmerkelijke levensverhaal’. Iedereen weet hoe Maria eruitziet en zal haar beeltenis kunnen herkennen. Ook is bekend dat ze de moeder van Jezus is. Maar over haar leven weten we niet veel. Waarom is ze al eeuwenlang zo populair? Hoe doet ze dat? En wat zegt dat over ons?

De tentoonstelling blijft ruim 6 maanden open om heel Maria-minnend Nederland de kans te geven haar te ontmoeten. Want ongeacht cultuur of religie, Maria is van alle tijden en van iedereen. Mooie en verrassende verbeeldingen van Maria in de kunst vertellen haar meer dan wonderlijke levensverhaal. Het wordt een inspirerende Mariareis door twee millennia, vol nieuwe kennis en inzichten over de meest invloedrijke en meest afgebeelde vrouw ter wereld.

Irene Constandse

Irene Constandse

Gratis lezing
Speciaal voor Museumtijdschriftabonnees zal Irene Constandse, conservator van de tentoonstelling, een lezing geven over de veelzijdigheid van wereldvrouw Maria. Constandse zal uiteenlopende voorbeelden laten zien van ikonen en schilderijen, manuscripten, sculpturen, tatoeages en video-installaties waar Maria het onderwerp is. En het zijn niet de minsten die zich door Maria lieten inspireren: o.a. Rubens, Rembrandt, Pieter de Grebber, Jan Toorop, Jan Fabre en Maria Roosen zijn vertegenwoordigd.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 24 februari 2017
Tijdstip: 14-15 uur
Locatie: Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht, www.catharijneconvent.nl
Aanvullende vragen? Bel 038 – 467 34 00, of mail naar arrangement@museumtijdschrift.nl
Let op: de lezing is gratis én inclusief het magazine De Catharijne, maar entree is exclusief: € 15,50 / Museumkaart € 3bericht nr. 18470 :  geplaatst op 02-02-2017 en 306 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken