TERUG
Evenementen
Walkman of Spirit; muzikale pelgrimage.
Martinus
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-02-08)
Walkman of Spirit; muzikale pelgrimage.
Pastorie Sint Martinuskerk, Kerklaan 22, Hoogland
Inleiders: Josephine van Pampus, Rudolph van Calcar.


pelgrimage
Pelgrimeren is een uitdagende weg maar soms ook een rollercoaster in je leven.
Wie wel eens een paar weken of langer alleen op pad is gegaan zal het ongetwijfeld herkennen: de opwinding bij het maken van de plannen en het uitstippelen van de route. De spanning van het begin en de uitdaging om écht te gaan. Maar ook de ontbering en de teleurstelling, de verleiding om je om te draaien, de wanhoop en de pijn in je voeten. En dan weer indrukwekkende momenten van inkeer, verstilling, hoop, ontmoetingen en bemoediging om door te gaan.
 
Bijna alle pelgrims hebben de ervaring dat uiteindelijk niet het eindpunt maar de weg zelf het doel is. Toch is ook de aankomst een spiritueel element van de pelgrimage en daarbij de thuiskomst met de vraag: hoe verder? 

Met een spreekwoordelijke ‘walkman’ in oren nemen wij u deze avond mee op een muzikale pelgrimage. We vertellen over pelgrimeren in oude en hedendaagse tijd. Met verhalen en beelden over diverse soms onbekende pelgrimsplaatsen in Europa nemen wij u tegelijkertijd mee in een muzikale achtbaan van alle mogelijke emoties die pelgrimeren met zich meebrengt. 

Het belooft een boeiende en zeer diverse avond te worden van Trondheim naar Medjugorje; met onder andere Liszt en Saint Saëns. Uiteindelijk komen we natuurlijk thuis in onze eigen bedevaartstad Amersfoort.
 

In verband met de koffie is het handig wanneer u zich van te voren opgeeft: jvanpampus@casema.nl 
woensdag 8 februari 2017, 20.00 uurbericht nr. 18467 :  geplaatst op 02-02-2017 en 303 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken