TERUG
Liturgisch jaar
di 24 jan. 2017 De kalender en app voor de Veertigdagentijd bieden dagelijkse in
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-04-10)
De kalender en app voor de Veertigdagentijd bieden dagelijkse inspiratie op weg naar Pasen.

Verdiep de veertigdagentijd


Voor veel mensen is de tijd voor Pasen een periode van reflectie. In het vaak jachtige leven zoeken ze in deze periode bewust verstilling. De Veertigdagentijdkalender (in boekvorm) en de app van Kerk in Actie bieden dagelijkse inspiratie voor de veertigdagentijd die op 1 maart begint. De kalender en de app sluiten aan bij het thema van de Veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie: Sterk en dapper.

Sterk en dapper

De kalender in boekvorm bevat veel materiaal in de vorm van gebeden, gedichten en bijbelteksten met uitleg. De kalender wordt in veel gemeenten gebruikt. Zoals in Huizen. Fijda van der Pluym, lid van de Protestantse Gemeente Huizen: “In mijn wijkgemeente Oosterlichtkerk volgen we de veertigdagentijdcampagne van Kerk in Actie en we doen de symbolische bloemschikkingen uit de brochure van de Protestantse Kerk. Sinds een paar jaar verwijzen we ook naar de veertigdagentijdkalender. We weten dat mensen deze periode graag bezinnend doorkomen. Ze worden graag aan het denken gezet, liever dan dat ze dingen moeten doen. In de kalender staan veel meditatieve teksten.”

Ook de app van Kerk in Actie geeft mensen in de veertigdagentijd inspiratie. Voor iedere dag is een korte tekst om even stil te staan. Verschillende predikanten uit Nederland en de wereld staan stil bij sterke en dappere mensen die zij bewonderen en schrijven over hun favoriete bijbeltekst.

Meer informatie

De kalender is te bestellen via de webwinkel van de Protestantse Kerk in Nederland. De kalender heeft een staffelkorting.

Download (gratis) de app van Kerk in Actie. Vanaf 1 maart, het begin van de veertigdagentijd, is elke dag een nieuwe tekst beschikbaar. 

Brochure symbolisch bloemschikken ‘Sta in je kracht’ (nieuwsbericht / bestellen)

Er is geen overlap tussen de teksten in de kalender in boekvorm en de app.bericht nr. 18428 :  geplaatst op 24-01-2017 en 495 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken