TERUG
Welkom
Welkom
Church_of_God
U bent van harte welkom bij onze wekelijkse diensten
elke vrijdag om 19:00 uur in het gebouw
van Galenstraat 30 3813 RD Amersfoort.

Wij zijn een gemeente, die kan worden gekenschetst met begrippen als charismatisch, evangelisch en Pinksterkerk. Maar eigenlijk doet zo’n etiket er niet zo veel toe. Wij zien onszelf liever als christenen. Dat wil zeggen mensen die een discipel, een volgeling , zijn van Jezus Christus.

Wat onze geloofsfundamenten zijn kun je elders op deze site lezen.

Wij zijn (hopen wij) een ‘vrolijke “ kerk. Wij willen ‘de vreugde van de Heer’ ervaren en uitstralen. Dat willen we niet gemaakt doen, maar vanuit de daadwerkelijke blijdschap in ons hart over de relatie die wij als gelovigen persoonlijk met God de Vader, de Here Jezus en de Heilige Geest hebben.

Onze gemeente kenmerkt zich ook door haar informele sfeer. Je hoort dat ook terug in onze muziek. Vaak vlot, maar wij houden ook van mooie rustige aanbiddingliederen, die ons helpen tot God te naderen.

Wij zijn nog maar een kleine gemeente. Ongeveer 50 leden. Van jong tot oud. Al is de gemiddelde leeftijd wel middelbaar. Wij zouden kunnen streven naar een jongere leeftijd, maar wij laten liever aan de Heer over wie Hij stuurt. We bestonden in 2015 vijf jaren.

Dat betekent, dat wij ons in een opbouwfase bevinden. De gemeente wordt geleid door een voorganger, ondersteund door zijn vrouw. De voorganger raadpleegt op informele wijze voortdurend een aantal gemeenteleden. Op een bepaald moment denken we naar een meer formele bestuursstructuur te groeien.

Onze gemeente heeft wortels in Nederlands Indië. Daar was een aantal voorgangers, dat vanwege hun gedeeltelijk Hollandse voorouders, na de onafhankelijkheid van Indonesië, naar Nederland kwam. Onder hen broeder H.V. Tombeng. Hij stichtte in 1965 een gemeente in Amersfoort. In Indonesië waren de gemeenten aangesloten bij de Church of God in Indonesië . Het lag daarom voor de hand, dat deze relatie ook in Nederland zou worden voortgezet. Daarom zijn wij ook nu aangesloten bij de Church of God, die haar hoofdzetel heeft in de USA. Overigens, voor alle duidelijkheid, dat is niet de Church of God die op internet wel als kwalijke sekte wordt aangeduid. Dat is een andere Amerikaanse kerk met ongeveer dezelfde naam.


bron: Website uitgave: 24 jan 2017
bericht nr. 18426 :  geplaatst op 24-01-2017 en 127 maal gelezenOpties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken