TERUG
Evenementen
24-26 MAART: PASSIE VOOR COMPASSIE-WEEKEND 2017
24-26 MAART: PASSIE VOOR COMPASSIE-WEEKEND 2017


Compassie

© Beweging van Barmhartigheid

De Beweging van Barmhartigheid organiseert van 24-26 maart a.s. de tweede ‘Passie voor Compasssie-weekend’ in Kloosterhotel ‘Zin’ in Vught. Geïnteresseerde jongeren (tussen de 20 en 35 jaar) zijn van harte uitgenodigd om een weekend lang met andere deelnemers en gevoed door een aantal inspirerende sprekers aan de slag te gaan met het thema compassie/barmhartigheid. “Om je te laten raken door verhalen en om kennis te maken met de leefwereld van de andere deelnemers, die komen vanuit diverse levensbeschouwelijke overtuigingen. Christelijk, joods, islamitisch, humanistisch en seculier. Waarbij niet voorbijgegaan wordt aan de verschillen, maar met elkaar daarover in dialoog wordt gegaan, met respect voor ieders overtuiging.”

Op zoek naar wat ons verbindt
We leven in een onrustige tijd. Gebeurtenissen binnen en buiten ons land zetten de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen onder druk. Er is angst voor elkaar en die angst kan een voedingsbodem zijn voor extremisme en radicalisering. Een ontwikkeling die op zijn beurt een sterke reactie oproept vanuit de samenleving. En die zich vaak uit in polariserende standpunten.

Wij vinden het – juist in deze tijd – belangrijk om samen te zoeken naar wat ons verbindt. En willen dat doen vanuit de begrippen barmhartigheid, compassie en mededogen, sleutelbegrippen in alle levensbeschouwelijke tradities.

Waarom?
De Beweging van Barmhartigheid wil bouwen aan een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken en waarin alle Nederlanders zich thuis voelen. Wij geloven dat het kan! Door bewuster en vanuit compassie, mededogen en barmhartigheid te leven. En daarmee actief te werken aan een mooiere, meer menselijke wereld.

Opzet
Gedurende drie dagen krijgen maximaal 20 deelnemers uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen en elkaars leefwereld en cultuur te leren kennen.

Diverse inleiders delen vanuit hun deskundigheid en ervaring hun persoonlijke verhaal over de betekenis van barmhartigheid en compassie in hun werk en leven. Uiteraard gaan we in diverse workshops ook zelf aan de slag om te onderzoeken welke rol deze spelen en kunnen spelen in jouw eigen leven, studie en werk. En hoe jij daarmee in het groot én in het klein een bijdrage kunt leveren aan die mooiere en meer menselijke wereld.

De inleiders
De inleiders voor het weekend in maart zijn Rabbijn Lody van de Kamp, voormalig directeur van Cordaid René Grotenhuis en Farida Farhadpour, organisatieontwikkelaar, coach en bewustzijnstrainer en voormalig directeur van het Mozeshuis in Amsterdam. Meer over hen kun je hieronder lezen.

Lees hier verder.bericht nr. 18418 :  geplaatst op 23-01-2017 en 172 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken