TERUG
Evenementen
Gelukkigerwijspad start aan voet toren
Org.Amersfoort
Gelukkigerwijspad start aan voet toren
Ooit was Amersfoort een pelgrimsstad en als het aan Wilco Kruijswijk ligt wordt die traditie nieuw leven ingeblazen met het Gelukkigerwijspad.


wo 18 jan 2017, 9:44 
 

Amersfoort - "Veel mensen zouden naar Santiago de Compostella willen, maar dat heeft nogal veel voeten in aarde. Mensen doen dat omdat ze tot rust willen komen en om te bezinnen. Het is mooi dat je daarvoor niet ver weg hoeft, dat je ook dichtbij rust en bezinning kunt vinden. Hier ligt het aan je voeten", zegt Wilco.

De start van het Gelukkigerwijspad is bij de pelgrimsdeur van de OLV-toren. De tocht voert ook langs het pelgrimsteken aan de St. Annastraat aan de buitenkant van de stadsmuur. "Een van de plannen is om de verhalen van de pelgrims te verzamelen en daar een eigentijds mirakelboek van te maken.

 

" Het pad voert van Amersfoort via Doorn, Rhenen, Wijk bij Duurstede en Utrecht weer naar Amersfoort. Zes etappes in zes dagen. Maar je kunt ook één dag lopen en later weer één. "Je kunt overal beginnen, al is de toren natuurlijk wel een markant punt." Het Gelukkigerwijspad is deels door Wilco zelf uitgezet met toestemming van het Utrechts Landschap.

 

"Er lopen zoveel paden, soms loopt het Gelukkigerwijspad synchroon aan een andere route." Er zitten unieke elementen in het wandelpad. Drie dagen in de bossen, drie dagen langs de Rijn en de Kromme Rijn. Op sommige plekken kun je een GelukkigWijzer ophalen. Dat zijn vragen om over na te denken of met elkaar te bespreken.

 

In het pelgrimspakket zit ook een ansichtkaart. Om iemand een hart onder de riem te steken. De route voert langs brievenbussen en de kaart is al gefrankeerd. Een pelgrimstocht wordt gezien als een reis naar binnen. "Maar als mensen vertellen over hun ervaringen gaat het vaak over hun ontmoetingen. Het is de bedoeling om die ontmoetingen aan te gaan. Onderweg een uurtje vrijwilligerswerk doen bijvoorbeeld", vertelt Wilco.

 

"Ook komen er meldpunten geluksmomenten. Schrijfboeken waar zowel pelgrims als bewoners van die plek mooie momenten in op kunnen schrijven."


bron: Amersfoort Nu uitgave: 23 jan 2017
bericht nr. 18416 :  geplaatst op 23-01-2017 en 230 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken