TERUG
Kerkgebouw
Kerkklokken luiden voor actie Kerkbalans 2017
rkamersfoort
Kerkklokken luiden voor actie Kerkbalans 2017

Datum:  dinsdag 21 februari 2017, 16:16

Locatie:

Prins Frederiklaan 45 Prins Fr, Amersfoort
kerken Amersfoort
Amersfoort

 

 

Op 21 januari 2017 luiden om 13.00 uur de klokken op alle locaties van parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Daarmee wordt letterlijk de actie Kerkbalans ingeluid. Kerkbalans is een jaarlijks initiatief van de Rooms-Katholieke, Protestantse en Oudkatholieke kerken.

 

Voor gelovigen en niet-gelovigen is een kerk méér dan een plek waar kan worden gebeden. Mensen ontmoeten er vrienden, raken er geïnspireerd en weten zich ook buiten het kerkgebouw gesteund. De Amersfoortse kerkgenootschappen zijn actief op velerlei gebied. Om al deze activiteiten en bijvoorbeeld het onderhoud van de kerkgebouwen mogelijk te maken is er de actie Kerkbalans. 

De actie loopt van 21 januari tot 5 februari 2017. 

 

Onze Lieve Vrouw Van Amersfoort

Van Hooglanderveen tot Amersfoort-zuid staat in acht geloofsgemeenschappen Onze Lieve Vrouw van Amersfoort klaar voor ruim duizenden parochianen. Om te troosten, om te vieren, om te helpen en om er gewoon te-zijn voor elkaar. Jaarlijks dragen parochianen en anderen naar draagkracht bij aan de kosten van de parochie. OLVA ontvangt geen enkele subsidie en slechts geringe inkomsten uit de bijdragen voor uitvaarten, huwelijken en dergelijke.

 

 

 

 bericht nr. 18393 :  geplaatst op 17-01-2017 en 411 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken