TERUG
Spiritualiteit
Maand van de Spiritualiteit van 13 jan. - t/m 12 febr. 2017
Org.Nederland
Maand van de Spiritualiteit van 13 jan- 12 febr
Van 13 januari t/m 12 februari besteden we aandacht aan De Maand van de Spiritualiteit. Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2017 is Compassie.
Rosita Steenbeek schreef dit jaar het essay. Rosita Steenbeek is dochter uit twee domineesfamilies en heeft al vanaf haar kindertijd een band met het thema compassie. Het essay Heb uw vijanden lief van Rosita Steenbeek is vanaf vrijdag 13 januari voor 3,50 verkrijgbaar in de deelnemende boekhandels (zolang de voorraad strekt) en als ebook. Meer informatie

 
Lezing Els van Wijngaarden
Op zaterdagmiddag 4 februari, vanaf 16.00 uur, geeft Els van Wijngaarden een lezing naar aanleiding van haar boek Voltooid leven in de  Lutherse Kerk aan de Langestraat 61 te Amersfoort.

Els van Wijngaarden is docent en onderzoeker aan de Universiteit voor Humanistiek. Voor haar boek Voltooid leven sprak zij uitvoerig met ouderen die hun leven "voltooid" achten. Hoewel ze niet ziek zijn lijden ze aan het leven, en zien het zelfverkozen levenseinde als vlucht vooruit. In het boek stelt Els van Wijngaarden vragen die tot de meest elementaire van ons bestaan horen: Wat is een goed leven, en wanneer is dat voltooid? En hoe gaan we, als individu en samenleving, om met ouderdom en de dood? Wat is compassie in relatie tot voltooid leven? Wat is een humaan, barmhartig of "compassievol" antwoord?

Na afloop is er een glas wijn/sap en gelegenheid om na te praten en het boek aan te schaffen en te laten signeren.
Het boek is ook in onze boekhandel verkrijgbaar en kost € 19,99.


bericht nr. 18387 :  geplaatst op 15-01-2017 en 173 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken