TERUG
Kerkdiensten
Internationale kerk voor vluchtelingen van start in Harderwijk
Org.Nederland
Internationale kerk voor vluchtelingen van start in Harderwijk09-01-2017 door Jeffrey Schipper

Dertien kerken in Harderwijk en Hierden werken vanaf zondag samen om wekelijks een internationale kerkdienst te houden speciaal voor vluchtelingen en asielzoekers. De dienst wordt gehouden in het gebouw van christengemeente Sefanja, meldt Omroep Gelderland.

"Veel van deze mensen mogen in hun eigen land hun geloof niet praktiseren," verelt Joop de Zwaan, voorzitter van de stuurgroep internationale diensten. "Wij willen voor hen en andere geïnteresseerden die mogelijkheid wel bieden." Toen het asielzoekerscentrum in Harderwijk in november vorig jaar opende, waren de verschillende kerken al druk bezig met de plannen om voor vluchtelingen en statushouders een internationale kerkdienst te organiseren.

 
De dertien kerken uit Harderwijk en Hierden vullen de dienst bij toerbeurt in. De dienst wordt gehouden in het Nederlands, maar tegelijkertijd zorgen er tolken voor een simultaanvertaling in onder meer Arabisch en Farsi. Voor kinderen is er een apart programma.

Bekijk hier ook een videofragment van Omroep Gelderland.bericht nr. 18367 :  geplaatst op 09-01-2017 en 198 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken