TERUG
Evenementen
Mirakels Amersfoort groot succes
Org.Amersfoort
Mirakels Amersfoort groot succes
De avontuurlijke stadswandeling Mirakels Amersfoort is een groot succes geworden. Meer dan 3.000 bezoekers maakten de rondwandeling door de Muurhuizen, langs 't Havik en de Koppelpoort. De reacties zijn overwegend zeer enthousiast. En dat smaakt naar meer.


Mirakels Amersfoort groot succes


De historische binnenstad van Amersfoort zit vol verhalen. Mirakels Amersfoort vertelt de verhalen op een bijzondere, multimediale wijze: met middeleeuws aandoende animaties op de muren van de Onze Lieve Vrouwetoren, een audiotour langs stegen en grachten, levensechte acteurs in de Muurhuizen en een virtual reality-ervaring bovenop de Koppelpoort brachten middeleeuws Amersfoort tot leven. Bezoekers kregen onder meer het ontstaan van de stad, de tijd van de pelgrimages, de legende van Joris en de draak en de belegering door Maarten van Rossum op spectaculaire wijze voorgeschoteld.

Van 26 tot en met 30 december 2016 kon vanaf 16.45 uur elk kwartier gestart worden met de rondwandeling. Startpunt was in de Onze Lieve Vrouwetoren, waar een op de muur geprojecteerde animatie toonde hoe Geertje Arends de aanzet gaf tot het Mirakel van Amersfoort door in 1444 een Mariabeeldje in de Amersfoortse gracht te gooien.

Daarna volgde een tocht door de binnenstad langs bijzondere plekken en verhalen. Een onbetwist hoogtepunt was een gigantische projectie van de legende van Sint Joris en de draak, op de toren van Joriskerk. De tour eindigde bovenop de Koppelpoort, waar bezoekers middels een virtualrealitybril terechtkwamen in 1543 en driedimensionaal konden ervaren hoe veldheer Maarten van Rossum de stad belegerde.

De organisatie was ervan overtuigd dat Mirakels Amersfoort een succes zou worden. Dat er 3.000 bezoekers op het event af zouden komen, lag echter ver boven verwachting. Plannen voor een vervolg eind 2017 worden op dit moment al gemaakt. De bron is dan ook nog lang niet opgedroogd: de stad beschikt over nog veel meer verhalen die het vertellen waard zijn: 2017 is uitgeroepen tot het De Stijl-jaar en dat zou bijvoorbeeld een mooi aanknopingspunt met het Mondriaanhuis kunnen betekenen.

Mirakels Amersfoort is een initiatief van VVV-directeur Paul David Tigelaar. Leon Wennekes, eigenaar van Wennekes Office For Imagination, verzorgde het concept en het script. Mariska Jacobi van iaMeventz nam de productie voor haar rekening. De teksten van de audiotour werden ingesproken door de naamgenoot van de beruchte veroveraar; historicus Maarten van Rossem.bericht nr. 18346 :  geplaatst op 02-01-2017 en 157 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken