TERUG
Diaconaat
Naar een reformatie van de economie - Lezing door Herman Noordegraaf
Johanneskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2017-01-26)
Naar een reformatie van de economie - Lezing door Herman Noordegraaf


‘Café Zin!’ wordt een keer per maand georganiseerd.

Er is in de regel een (korte) lezing of voordracht, met een informeel nagesprek. De focus is altijd gericht op zingeving, verbinding of actualiteit. 

Het programma van Café Zin! voor het jaar 2017 is in voorbereiding, en zal zo spoedig mogelijk op deze website worden geplaatst.

 


Donderdag 26 januari 2017, 20.00 uur.

 

Naar een reformatie van de economie  - Lezing door Herman Noordegraaf.

 


2017 is het herdenkingsjaar van de reformatie van 500 jaar geleden. Dat was het begin van een nieuwe tijd en ook van de moderne economie. De nu de alom bekende markteconomie met haar gerichtheid op groei en een grote rol voor beroepsarbeid is mede onder invloed van de reformatie en vooral het calvinisme ontstaan. Bron van welvaart in ons deel van de wereld, maar ook van tal van problemen zoals sociaal- economische ongelijkheid, milieuvernietiging en een onverzadigbaarheid door het streven naar meer en meer. Tot zover de geschiedenis, maar is er ook een richting voor de toekomst? Wat hebben de reformatie, en andere denkers in de vrijzinnig-protestantse traditie, aan inzichten te bieden voor de heroriëntatie van het economisch leven van vandaag? 

Herman Noordegraaf is als bijzonder hoogleraar voor diaconaat verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam/Groningen. Hij publiceert op het terrein van kerk en samenleving/diaconaat en over de geschiedenis van christelijk sociaal denken vanaf de negentiende eeuw, onder meer over leven en werk van ds. Willem Banning. https://www.pthu.nl/Over_PThU/Organisatie/Medewerkers/h.noordegraaf/

Kosten: €5,-

 

 

 

 

 God en geld

Naar een reformatie van de economie

 

Dit jaar, 2017, is het herdenkingsjaar van de reformatie van 500 jaar geleden. Dat was het begin van een nieuwe tijd en ook van de moderne economie. De nu de alom bekende markteconomie met haar gerichtheid op groei en een grote rol voor beroepsarbeid is mede onder invloed van de reformatie en vooral het calvinisme ontstaan. Bron van welvaart in ons deel van de wereld, maar ook van tal van problemen zoals sociaal- economische ongelijkheid, milieuvernietiging en een onverzadigbaarheid door het streven naar meer en meer. Tot zover de geschiedenis, maar is er ook een richting voor de toekomst? Wat hebben de reformatie, en andere denkers in de vrijzinnig protestantse traditie, aan inzichten te bieden voor de heroriëntatie van het economisch leven van vandaag?

 

Lezing door Herman Noordegraaf.

Hij is als bijzonder hoogleraar voor diaconaat verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam/Groningen. Hij publiceert op het terrein van kerk en samenleving/diaconaat en over de geschiedenis van christelijk sociaal denken vanaf de negentiende eeuw, onder meer over leven en werk van ds. Willem Banning.

 

26 januari 2017

20.00 uur

Johanneskerk

Westsingel 30, ingang Molenstraat

Kosten: €5,-

www.johanneskerk.nl

 

 

 bericht nr. 18343 :  geplaatst op 01-01-2017 en 361 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken