TERUG
Bijbel (studie)
Bijbellezer vooral op zoek naar liefde, licht en vrijheid
NBG
Bijbellezer vooral op zoek naar liefde, licht en vrijheidDebijbel.nl trekt half miljoen unieke bezoekers per jaar

Nederlanders die de Bijbel online lezen, waren dit jaar vooral op zoek naar ‘Liefde’. Dat was het meest gebruikte zoekwoord én het meest geraadpleegde onderwerp op debijbel.nl, de populaire Bijbelwebsite van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

De meest gelezen Bijbeltekst? Dat was in 2016 Galaten 5 vers 13, die gaat over liefde en vrijheid. Daar schrijft de apostel Paulus: ’Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde.’ 

Half miljoen unieke bezoekers
De populariteit van deze tekst staat volgens het NBG niet op zichzelf. Zo was het meest gelezen achtergrondartikel dat over liefde. En de inhoudelijke zoekwoorden die het vaakst zijn ingetypt, waren achtereenvolgens liefde, licht en vrede.
“We hebben zo’n half miljoen unieke bezoekers per jaar,” zegt NBG-perswoordvoerder Peter Siebe over debijbel.nl. “Dus een half miljoen mensen leest de Bijbel, vaak of af en toe, digitaal via onze website. Een geweldig aantal, en we denken dat dit zelfs nog kan groeien naar een miljoen.”

In de digitale voorhoede
“Verheugend is verder dat er ook vanuit het buitenland serieuze belangstelling is voor onze site, en voor de techniek en de systematiek die wij hebben opgebouwd. We hebben bijvoorbeeld concrete contacten met het Bijbelgenootschap in Finland; zij zien er heil in om ook op deze manier te gaan werken. Finland is digitaal net als Nederland een zeer hoogontwikkelde natie. Prachtig, want het sluit naadloos aan bij de missie van het NBG om wereldwijd voor iedereen de Bijbel beschikbaar te maken.”


Sinds de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) op debijbel.nl voor iedereen gratis te lezen zijn, is het aantal digitale Bijbellezers gestegen, merkt het NBG.bericht nr. 18339 :  geplaatst op 30-12-2016 en 198 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken