TERUG
Bijzondere vieringen
Festival of Lessons & Carols in Vathorst
de Ontmoetingskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-12-10, 2016-12-11)
Festival of Lessons & Carols in Vathorst

Datum: zondag 11 december 2016,  16:30 tot 17:30

Locatie:

Angelinapolder 1, Vathorst
Ontmoetingskerk
Vathorst

11 December 2016, 16.30 uur, Ontmoetingskerk, Angelinapolder 1, 3825 LX Amersfoort 

 

 

Wat is het Festival of Lessons and Carols?

 

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele dienst in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende Bijbelgedeelten en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze dienst echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de dienst. De overweging wordt altijd gehouden door iemand van de plaatselijke kerk. In de Ontmoetingskerk is dat ds Smit. 

Het projectkoor 'Puer Natus Est' (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al ruim 30 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de Kerstdagen weer in zicht komen. De kern van het koor wordt dit jaar gevormd door de leden van het Middelpuntkoor en een groot aantal gastzangers uit diverse plaatsen. 

Het koor wordt al vanaf het begin begeleid door vaste organist/pianist Hans Wegen, een fluitist en een aantal violisten.

 

Dit jaar is er naast de Ontmoetingskerk ook een Festival of Lessons and Carols in de Kruiskerk, Liendertseweg 46 in Amersfoort en wel op zaterdag 10 december om 19.00 uur.

Het koor hoopt natuurlijk op een grote belangstelling voor deze mooie dienst. De toegang is beide keren gratis en na afloop is er een collecte bij de uitgang.

 

U bent van harte welkom op zaterdag 10 december om 19.00 uur in de Kruiskerk in Amersfoort of 11 december om 16.30 uur in de Ontmoetingskerk in Vathorst!

 

 

 

 bericht nr. 18260 :  geplaatst op 05-12-2016 en 382 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken