TERUG
Evenementen
Wereldlichtjesdag voor overleden kinderen
St Joseph
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-12-11)
Wereldlichtjesdag voor overleden kinderen
Over de hele wereld worden op Wereldlichtjesdag 11 december om 19.00 uur kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.


Bij het Monument voor Overleden Kinderen op de begraafplaats achter de St. Josephkerk in Hooglanderveen-Vathorst wordt ruimte gemaakt om een kaarsje op te steken en te luisteren naar troostende muziek.
 
Iedereen is welkom om zich te warmen rond het vuur en onder de klanken van verstillende muziek een kaarsje aan te steken. Zo zijn we verbonden met het licht dat op die tijd voor alle overleden kinderen de wereld rond gaat.

Even voor 19.00 uur wandelen we vanaf het vuur bij de ingang van de begraafplaats met lichtjes naar het monument, waar om 19.00 uur de eerste kaarsjes aangestoken worden.
 
Aansluitend is er ruimte voor ontmoeting, troost en uitwisseling bij een kop koffie / thee in een warme Parochiezaal St. Joseph.bericht nr. 18242 :  geplaatst op 01-12-2016 en 285 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken